Kajupanka võib oodata operatsioon

Madis Kalvet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Indrek Kajupank
Indrek Kajupank Foto: basket.ee

Hooaja esimesel turniiril ainult kodustele mängijatele toetunud valitsev Eesti korvpallimeister BC Kalev/Cramo lõpetas BBL Cupi vaid kaheksa terve mängija ja viimase kohaga.

Raskeima trauma küüsis vaevleb Kalev/Cramo mängijatest praegu Indrek Kajupank, kes sai tõsiselt vigastada reedel toimunud poolfinaalis Vilniuse Lietuvos Rytase vastu. Noore ääremängija parem käsi pandi pärast õnnetust kipsi.

«Täpselt ei tea siiamaani, mis juhtus. Käsi jäi kuidagi halvasti vastasmängija alla,» selgitas Kajupank. «Väikese sõrme poolt lugedes teise ja kolmanda sõrme vahelt rebenes nahk. Väike sõrm oli täiesti liigesest väljas ning selle kõrval olev samuti. Teisest näpust on kild lahti.»

Mängumehe sõnul tundus esmapilgul asi siiski palju hullem ja praegu käsi enam valus ei ole. «Homme (täna – toim) lähen arsti juurde ning siis selgub, kas on vaja operatsioonile minna või mitte. Kui lõigata pole vaja, siis saab kahe või kolme nädala pärast juba trenni teha,» arvas ääremängija.

Kui väljakult ja mängusaalist sai eestlane kiiresti minema, siis kohalikus haiglas tuli enne abi saamist tublisti kannatust varuda.

«Kiirabi tuli küll kohe, kuid haiglas pidin kolm-neli tundi ootama, enne kui minuga tegelema hakati. Kiirelt ei toimunud midagi,» rääkis Kajupank. «Õnneks tehti alguses morfiinisüst, et valu käes ei peaks piinlema.»

Lisaks Kajupangale jäid laupäevasest kohtumisest eemale ka Tanel Sokk ja Rait Keerles. Esimest vaevas reedel põrutada saanud kand ning teist segas endiselt õlavigastus. Samas kolmapäeval toimuvaks Balti liiga avakohtumiseks kodus Valmiera vastu peaks mõlemad mehed rivis olema.

«Häda pärast oleks nad saanud ka laupäeval mängida, kuid ei tahtnud riskida,» sõnas Kalev/Cramo abitreener Alar Varrak. «Mingit garantiid samas anda ei saa.»
Eile õhtul saabus Eestisse ka valitseva Eesti meistri uus keskmängija, serblane Aleksandar Bojic, kes teeb täna koos meeskonnaga juba esimese treeningu.

KORVPALL
BBL Cup
Finaal

Kaunase Žalgiris – Vilniuse Lietuvos
Rytas 83:78
Žalgiris: Dainius Salenga 18, Martynas Pocius 17, Marcus Brown 12, Travis Watson 10, Mantas Kalnietis 9.
Rytas: Milko Bjelica 16, Bojan Popovic 16, Martynas Gecevicius 14, Arturas Jomantas 11.

3. koha mäng:
BC Kalev/Cramo – Ventspils 67:91
Kalev/Cramo: Gert Dorbek 16, Gregor Arbet 15, Viljar Veski 12.
Ventspils: Arturas Strelniekas 18, Martinas Berkis 16, Mareks Jurevicius 13, Ronaldas Zakis 12.  

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles