Operi saatus selgub sel nädalal

Oliver Lomp
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tarmo Rüütli (paremal) jagamas näpunäiteid Andres Operile.
Tarmo Rüütli (paremal) jagamas näpunäiteid Andres Operile. Foto: Toomas Huik

Eesti jalgpallifänne paeluv küsimus, kas Andres Oper saab järgmistes MM-valikmängudes koondist esindada, saab vastuse sellel nädalal. Eesti rahvusesinduse läbi aegade parimale väravakütile teeb muret põlv, kuid vigastus osutus õnneks kardetust leebemaks.

«Alguses oli kartus, et sidemed, aga pilt näitas, et õnneks olid kõik terved,» teatas Oper kergendatult.



Tahab koondise juurde


Operi sõnul on praeguse vigastuse iseloomu üsna raske selgitada, kuid üldiselt peaks eestlasel olema lihaskudede venitus. Igal juhul pole Hiina klubis Shanghai Shenhua leiba teeniv Oper saanud veel trenni teha. Sellel nädalal alustab ta jooksuharjutustega ning lähiajal peaks ka selguma, kas ta saab koondist aidata 10. ja 14. oktoobril peetavates MM-valikmängudes Bosnia ja Hertsegoviina ning Belgiaga.



«Loomulikult tahan tulla, aga eks järgmisel nädalal paistab,» ütles Oper, kelle naasmist palliplatsile oodatakse ka klubis. «Treeneri ja ka mu enda soov on, et saaks juba järgmisel nädalal mängida. Klubi meedikud annavad endast parima. Mulle tehakse elektriravi, ultraheli ja nõelravi.»



Belgia mängust võib eemale jääda ka rahvuskoondise kapten Raio Piiroja, kes maadleb säärelihase vigastusega.  Piiroja tõmbas treeningul jala ära, kuid Fredrikstadi klubi meedikud suutsid ta süstidega laupäevaseks kohtumiseks mänguvormi saada. Paraku tegi ta valusale kohale haiget ka kohtumiseelsel soojendusel.



Piiroja väljas kaks nädalat



«Poleks eile (üleeile – toim) proovinud, võinuks jalg nädalaga korda saada,» arvas Piiroja. «Nüüd läheb kauem aega. Olen koondise arstidega suhelnud ning arvata võib, et taastumiseks läheb kaks nädalat.»



Fredrikstadis soovitakse Piirojat mängimas näha aga juba tuleva nädalavahetuse liigamängus. Klubi sipleb praegu väljalangemistsoonis ning ühe põhimehe kaotus oleks suur löök.



Kunstlik ülesputitamine aga võib mõjuda halvasti edasisele tervislikule seisundile, mis võib kahtluse alla seada Belgia mängu. Neli päeva varem kohtub Eesti koduväljakul Bosnia ja Hertsegoviinaga, kuid seal ei saa Piiroja kogutud kollaste kaartide tõttu kaasa teha.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles