Pettuseskandaal: Kuuba judokat taheti enne MMi finaali ära osta

Kadi Parts
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Asley Gonzalez.
Asley Gonzalez. Foto: SCANPIX

Kuuba judomaadleja Asley Gonzalez tunnistas, et talle pakuti tänavu Brasiilias Rio de Janeiros toimunud MMil enne finaalmatši raha selle eest, et ta kaotaks.

Kuni 90 kg kaalukategoorias kulla saanud Gonzalez kohtus finaalmatšis grusiini Varlam Lipeartelianiga ning kuubalase sõnul pakuti talle enne kohtumist kaotuse eest esialgu 15 000 ning seejärel 20 000 dollarit. Gonzales keeldus pakkumistest.

«Ma ei vaheta oma medaleid raha vastu,» ütles judokas Kuuba spordiajakirjale. «Mulle näidati pakutava summa numbrit telefoniekraanil, püüdes mind veenda matši kaotama, aga mu põhimõtted ja unistus tulla maailmameistriks sundisid mind pakkumisest loobuma. Samuti poleks ma saanud alt vedada oma treenerit Justo Nodat, enda rahvast ja revolutsiooni, mis on alati rõhutanud ausust ja väärikust üle kõige,» lisas Gonzales.

Värske maailmameister ei avaldanud, kes täpsemalt talle kaotuse eest raha käis pakkumas.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles