Saksamaa võitis Poola poolaka väravatest

Oliver Lomp
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lukas Podolski tõmbas pärast mängu selga sünnimaa Poola rahvuskoondise särgi.
Lukas Podolski tõmbas pärast mängu selga sünnimaa Poola rahvuskoondise särgi. Foto: AFP / Scanpix

Lukas Podolski lõi Miroslav Klose söötudest kaks väravat, kui Saksamaa võitis EMi B-alagrupis Poola 2:0 – mõlemad koondislased on rahvuselt poolakad.

Mõlemate väravate puhul Müncheni Bayernis mängiv Podolski tavapäraselt ei rõõmustanud, kuna noore ründaja sõnul oleks see tema sünnimaa suhtes ebaaus.


«Mind valitsesid sel hetkel väga segased tunded,» märkis Podolski. «Olen ju sündinud Poolas ning mul on seal suur suguvõsa. Loomulikult oli nende väravate löömine minu jaoks suur asi.»


Podolski teenis ka mängu parima auhinna, kuigi Roy Hodgson, üheksaliikmelise komisjoni üks liikmeid tunnistas, et valik oli üsna raske.


«Loomulikult sai ta valituks tänu kahele väravale,» märkis Hodgson. «Samas oleks ebaaus öelda, et tema oligi peamine erinevus kahe meeskonna vahel. Suurepärase mängu tegid ka Michael Ballack ja Torsten Frings, kes hoidsid keskvälja täielikult enda kontrolli all.»


Poola võitleb


Ka Podolski ise ei tahtnud enda auhinda üle tähtsustada, vaid sõnas, et tema jaoks on tähtis see, et meeskond võitis. Kiidusõnadega ei olnud aga kitsi sakslaste peatreener Joa-chim Löw, tunnustades 22-aastast Podolskit eelkõige selle tõttu, et tavapäraselt ründajana tegutsevana suudab ta ka teistel positsioonidel meeskonnale kasulik olla.


«Viimased kolm nädalat on ta kõvasti tööd teinud ning seetõttu ta algkoosseisu usaldasingi,» märkis Löw. «Tal on suurepäraselt arenenud mängijavõimed. Iga kord, kui ta on Saksamaad esindanud, on ta teinud seda hästi. Kuigi ta oma koduklubis Müncheni Bayernis ei ole just väga palju mänguaega saanud, on kõik need minutid kvaliteetsed olnud, kuna muidu ta poleks siin.»


Podolski sünnimaa Poola näitas favoriitide vastu küll südikat mängu, kuid väravani siiski ei jõutud. Pigem tuli tänada nende väravavahti, Glasgow Celticus mängivat Artur Borucit, kes mitmel korral oma meeskonna päästis.


«Tegelikult suutsime mõne aja sakslastega kui võrdne võrdsega mängida,» märkis poolakate peatreener Leo Beenhakker. «Loomulikult oleme väga pettunud, kuid meil on vaimselt tugev meeskond ning kavatseme hoolimata kaotusest seda siin turniiril veel tõestada. Kõik on meie endi kätes, kuid samas ei teeks paha, kui Saksamaa Horvaatiat võidaks.»


Esimene viik – väravateta


Surmagrupiks ristitud C-alagrupis tehti samuti algust mängudega ning esimesena ristasid mõõgad Rumeenia ning viimaste Euroopa meistrivõistluste finalist Prantsusmaa.


Kohtumine, mis ehk paljudele fännidele pettumust valmistas, möödus eriliste väravavõimalusteta.
Parim võimalus avanes prantslastel, kui FC Chelsea ründaja Nicola Anelka mõnelt meetrilt pealöögi üle rumeenlaste värava suunas. Rohkem ohtlikke olukordi särata mänginud prantslased Rumeenia hästiorganiseeritud kaitse vastu ei tekitanud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles