Hollandi avavärav oli määrustepärane

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ruud van Nistelrooy
Ruud van Nistelrooy Foto: AFP / Scanpix

Hollandi jalgpallikoondise avavärav eilses Euroopa meistrivõistluste 3:0 võidumängus valitseva maailmameistri Itaalia üle oli igati määrustepärane.

UEFA peasekretär David Taylor ütles pressikonverentsil, et kohtuniketandem tegi väravat arvestades õige otsuse.

«Millegipärast ei mõista paljud, miks värav luges,» imestas Taylor. «Olen kuulnud, et nii mõnegi telekommentaatori arvates oli Ruud van Nistelrooy väravat lüües suluseisus, kuid tegelikult polnud see niimoodi.»

«Lisaks väravavahile oli Nistelrooyst eespool veel üks mängija, Christian Panucci,» jätkas Taylor. «Olgugi, et ta lamas vigastatuna otsajoonest tagapool, arvestatakse suluseisu määramisel ka väljakupiiridest eemal asuvat mängijat.»

Itaalia koondise pallurid olid maruvihased, et värav luges ning isegi hollandlased ei julgenud kohe pidutsema hakata, kuna nad polnud kindlad, kas väravat arvestatakse.

«Vaatasin mängu ajal kordust ja mulle tundus, et Nistelrooy oli suluseisus,» rääkis Itaalia koondise ründaja Luca Toni, kes sai protestimise eest kollase kaardi. «Soovitasin ka kohtunikul kordust vaadata, aga ta ei teinud seda ja värav luges.»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles