Tokyo kuberner: 2016. aasta olümpia võib jääda viimaseks

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tokyo kuberner Shintaro Ishihara.
Tokyo kuberner Shintaro Ishihara. Foto: Reuters / Scanpix

Tokyo kuberner Shintaro Ishihara esines üllatava avaldusega, hoiatades, et 2016. aasta olümpiamängud võivad jääda ajaloo viimasteks, kuna inimkonda ohustab globaalne soojenemine, vahendab Reuters.

«Võib juhtuda, et 2016. aasta olümpiamängud jäävad inimkonna ajaloos viimasteks,» teatas Ishihara. «Globaalne soojenemine on üha suurem probleem. Peame leiutama meetmeid, ilma milleta olümpiamängud kaua vastu ei pea. Teadlased on öelnud, et oleme jõudnud juba sellesse staadiumisse, kust enam tagasi minna ei saa.»

Tokyo on üks neljast linnast, kes tahab võita 2016. aasta olümpiamängude korraldamisõigust. Rahvusvaheline Olümpiakomitee valib võitja homme, lisaks Tokyole kandideerivad ka Chicago, Rio de Janeiro ja Madrid.

Tokyo on rõhutanud, et nende eesmärk on korraldada rohelised olümpiamängud ning ehitatav olümpiastaadion oleks esimene, mis sõltuks täiel määral taastuvenergiast, sealhulgas päikeseenergiast.

 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles