Tiger Woodsist sai esimene sportlasest miljardär

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tiger Woods
Tiger Woods Foto: AFP / Scanpix

Tippgolfar Tiger Woodsist on saanud esimene tegevsportlane, kes on oma karjääri jooksul teeninud miljard USA dollarit. Woods on profigolfis kaasa teinud 13 aastat.

Forbes väljaande hinnangul kasvatas Woodsi viimane võit FedEx Cupil ja teenitud kümne miljoni dollari suurune auhinnaraha mehe varanduse enam kui miljardi USA dollari ehk üle kümne miljardi krooni suuruseks, vahendab AFP.

34-aastane ameeriklane, kes on ühtlasi võitnud 14 suurturniiri, on maailma kõrgeimalt tasustatud sportlane alates 2002. aastast, kui Woods möödus edetabelis vormel-1 legendist Michael Schumacherist.

Suur osa Woodsi sissetulekust tuleb pikaajalisest koostööst Nike’ga. Kujuures ettevõte maksab ameeriklasele ligi 33 miljonit dollarit ehk üle 350 miljoni Eesti krooni aastas, mis moodustab kolmandiku mehe sponsorlepingutest, reklaamidest ja toetustest saadavatest summadest.

Lisaks teenib Woods iga golfiraja kujundamisega umbes 10 miljonit dollarit ehk üle 100 miljoni Eesti krooni.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles