A-grupi edasipääseja võib selguda penaltitega

Oliver Lomp
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Türklased lõid Šveitsi vastu viigivärava kohtumise viimasel minutil.
Türklased lõid Šveitsi vastu viigivärava kohtumise viimasel minutil. Foto: Reuters / Scanpix
UEFA uuendatud juhendi kohaselt võib sel EMil juba alagrupiturniiri viimases voorus penaltiseeriaid näha ning just see võibki oodata ees Tšehhit ja Türgit, kui nad pühapäeval viiki peaks mängima.

Nimelt tulevad penaltid mängu juhul, kui kaks meeskonda lõpetavad alagrupis võrdsetel punktidel ning on löönud sama palju väravaid ja lasknud ka enda võrku sama palju palle lüüa. Lisaks peavad need kaks meeskonda kohtuma viimases voorus omavahel ning ühelgi teisel alagrupikaaslasel ei tohi sama palju punkte olla,vahendab soccernet.ee.

Niivõrd palju tingimusi muudavad taolise sündmuste käigu väga vähetõenäoliseks, kuid just selle stsenaariumi järgi läheb kõik A-alagrupis, kui Tšehhi ja Türgi viimases voorus viiki peaksid leppima.

Sisuliselt tähendab see seda, et pühapäeval saab näha tšehhide ja türklaste vahelist 1/8-finaali, kus edasipääseja selgitatakse kas normaalajaga või siis sellele järgnevas penaltiseerias.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles