Vigastused kimbutavad jalgpallikoondist

Madis Kalvet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Pm

Järgmisel nädalal kogunevat Eesti jalgpallikoondist vaevavad enne viimaseid MM-valikmänge vigastused. Kõige raskemas seisus on enne kohtumisi Bosnia ja Hertsegoviinaga ning Belgiaga eestlaste ründeliin.



Viimati sai vigastada Venemaa esiliigas mängiv Vladimir Voskoboinikov (pildil). Koduklubi Vladivostoki Lutš-Energia viimases kohtumises vahetusest sekkunud Voskoboinikov viibis Podolski Vitjazi vastu väljakul vaid 13 minutit, kui ta uuesti pingile vahetati.



Lutš-Energia peatreener Aleksandr Pobegalov kommenteeris klubi kodulehel, et tegemist oli põrutusega, mille tõsidus pole veel selge.



«Pidi olema kerge vigastus,» kommenteeris Eesti koondise juhendaja Tarmo Rüütli, kes esialgu ründaja osalemist MM-valikmängudes ei välistanud. «Praeguse seisuga on ta kohtumistele tulemas. Nädal aega on veel jäänud, eks ole näha, kuidas vigastus paraneb.»



Samal ajal on teada, et traumaga võitleb ka Eesti koondise läbi aegade edukaim väravakütt Andres Oper. «Ta tuleb kindlasti kohale ning siis vaatame, mis seisus ta on,» täpsustas Rüütli.



Teadupärast ei kutsunud rahvusmeeskonna juhendaja viimasteks valikmängudeks põhikoosseisu juurde Sergei Zenjovi, kes viidi U21 esindusse. Samal ajal edutati esindusmeeskonda kuni 21-aastaste rivistuses resultatiivselt tegutsenud Kaimar Saag.



Nüüd võib aga juhtuda, et EM-valikturniiri edukalt alustanud noortekoondis jääb ilma nii Saagist kui ka Zenjovist. U21 meeskond on teeninud kolmest mängust kaks võitu ja ühe viigi.



«Kui häda on käes, siis tuleb Zenjov tagasi tuua. A-koondis on siiski prioriteet,» põhjendas Rüütli. «Praegu arvestan nende meestega, kes on nimekirjas. Vajadusel tuleb muudatusi teha.»



Lisaks ründajatele teeb koondise juhendajale muret ka meie kaitsetugitala Raio Piiroja trauma. Koduklubi treeningul säärelihast vigastanud mees peab kahe kollase kaardi tõttu kohtumist Bosnia ja Hertsegoviinaga kindlasti kõrvalt vaatama, kuid praegu on oht eemale jääda ka mängust Belgiaga.


«Meil on erinevaid variante ka ilma Piirojata,» arvas Rüütli.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles