Austraalia lahtiste auhinnaraha kasvas

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tänavuste Austraalia lahtiste naiste üksikmängu võitja Serena Williams.
Tänavuste Austraalia lahtiste naiste üksikmängu võitja Serena Williams. Foto: Reuters / Scanpix

Järgmise aasta Austraalia lahtiste tennisemeistrivõistluste auhinnaraha kasvas 4,12 protsendi võrra, kokku on auhinnaraha nüüd 13,2 miljonit naelsterlingit. Nii meeste kui naiste üksikmängu võitja teenib aasta esimesel suure slämmi turniiril 1,16 miljonit naelsterlingit.

«Sellisel raskel majanduslikul ajal püsib Australian Open tugeva rahvusvahelise brändina,» vahendab Reuters turniiridirektori Craig Tiley sõnu. «Uuringud on näidanud, et igal aastal toob meie turniir Austraalia majandusele 133 miljonit naelsterlingit. Sel aastal külastas meid rekordiline arv pealtvaatajaid, meil oli rekordiline teleauditoorium ja läbi aegade suurim meediakajastus.»

18.-31. jaanuarini peetavatel Austraalia lahtistel näeb tennisepublik suurde sporti naasnud ja tänavu sügisel US Openi võitnud belglanna Kim Clijsters, lisaks teeb comeback’i tema kaasmaalanna, endine maailma esireket Justine Henin.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles