Hollandi koondis lendab võidult võidule

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hollandi koondise ründaja Ruud van Nistelrooy.
Hollandi koondise ründaja Ruud van Nistelrooy. Foto: AP / Scanpix

Hollandi jalgpallikoondis andis reede õhtul EMil järjekordse tormihoiatuse – Prantsuse koondis alistati mängleva kergusega 4:1 ja kindlustati endale «surma alagrupis» esikoht.

Loos ei tundunud Hollandi koondist just soosivat, kuna alagruppi tuli valitsev maailmameister Itaalia ja viimase MMi finalist Prantsusmaa.


Kõik on läinud teisiti – Hollandi meeskond on kahe kohtumisega löönud seitse väravat, lastes enda võrku ainult ühe palli, selle kõige juures on võetud kahe aasta taguse MM-finaalturniiri mõlema finalisti skalp.


«Me ei suuda seda siiamaani uskuda, enne turniiri algust polnud meie vorm just kõige parem,» ütles hollandlaste ründeäss Ruud van Nistelrooy. «Tundub aga, et kõik on paika loksumas – enesekindlus on koondisel olemas ja see annab palju juurde.»


Ründaja sõnul on meeskonnavaim suurepärane ja kõik mängijad saavad omavahel hästi läbi. «Olen olnud rahvusmeeskonnas ka mitmeid kordi varem, aga selle aasta koosseis on kindlasti igas mõttes kõige parem,» lisas ta.


Hollandil on seljataga küll kaks suurepärast mängu, kuid meeskond üritab sellest hoolimata vältida liigse rahulolu tekkimist.«Veerandfinaali jõudmine on tore, aga keegi selle eest veel medalit kaela ei riputa,» märkis koondise väravavaht Edwin van der Sar.


Hollandi keskväljamootori Arjen Robbeni sõnul peavad mängijad pead selged hoidma, sest kaotus turniiri edasises faasis tähendaks automaatset kojusõitu ja muudaks tähtsusetuks alagrupimängude head tulemused.


Peatreener Marco van Basten näeb samuti hoolealuste mängus veel arenguruumi, tuues näiteks mängu Prantsusmaa vastu, kui esimese poolaja lõpus jäädi prantslaste pressingu alla.


Samas on Holland tõusnud ikkagi üheks turniirivõidu peapretendendiks ja seda mõistavad ka mängijad ise. «Tunnen, et me võime siin saavutada midagi ilusat,» märkis koondise ründaja Dirk Kuyt. «Loodan, et finaalis mängime meie ja Portugal.»


Hollandi veerandfinaalivastane selgub kolmapäeval, kui D-alagrupi teise edasipääsukoha nimel mängivad Venemaa ja Rootsi.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles