Valitseva meistri laeks jäi alagrupiturniir

Oliver Lomp
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kreeka koondise mängijad ei suutnud nelja aasta tagust tulemust korrata ning kohvrid tuleb pakkida juba alagrupiturniiri järel.
Kreeka koondise mängijad ei suutnud nelja aasta tagust tulemust korrata ning kohvrid tuleb pakkida juba alagrupiturniiri järel. Foto: Reuters / Scanpix

2004. aastal suure üllatusena Euroopa meistriks kroonitud Kreeka jalgpallikoondisel sel korral nii hästi ei läinud ning enne viimast vooru neil edasipääsu võimalust ei ole.

«Eelmine kord juhtus ime, millised juhtuvad vaid 30 aasta järel. Kui see kogu aeg juhtuks, siis poleks see ju ime,» vihjas kreeklaste peatreener Otto Rehhagel sellele, et eelmise meistritiitli võitmisega oldi õnnega koos.


Rehhagel näis ka teadvat, mis selle aasta Kreeka koondisel puudu jäi. «Kahjuks ei suutnud me oma võimalusi ära kasutada. Arvasin, et ühe suudame ikka ära lüüa, kuid ilmselt eksisin,» juurdles Rehhagel. «See on selge, et praegune Kreeka meeskond ei suuda palju väravaid lüüa.»


Samas ei kippunud Rehhagel 0:1 kaotuses Venemaale kedagi süüdistama ning oli mängijate üle pigem uhke.


«See oli väga pingeline mäng. Mängisime paremini kui esimeses mängus Rootsi vastu,» arvas 69-aastane Rehhagel. «Mulle meeldis tiimi näha kirega mängimas. Ma ei saa kedagi kritiseerida, sest kaotasime heale tiimile, kellel on suurepärased ründajad.»


Ka Kreeka pallurite pettumus ei paistnud ülemäära suur olevat ning mitmed mängijad on hoolimata väljalangemisest tuleviku suhtes optimistlikud.


«Mängisime Venemaa vastu päris hästi, kuid seekord jäi õnnest vajaka,» märkis neli aastat tagasi finaalis Portugali vastu võiduvärava löönud ründaja Angelos Charisteas.


«Usun, et pakkusime poolehoidjatele positiivse elamuse. Meie esitus annab fännidele põhjust tuleviku suhtes lootusrikas olla. Viimane mäng Hispaania vastu ei ole meil midagi kaotada ning saame mängida stressivabalt. Tõestame, et oleme hea meeskond.»


Venemaa koondise hollandlasest peatreener Guus Hiddink ei suutnud aga oma rõõmu varjata. Varem edukalt Hollandi, Lõuna-Korea ning Austraalia koondiseid MMidel juhendanud Hiddink ei olnud kitsi ka hoolealuste kiitmisega.


«Olid mõned vead, kuid ehk olen liiga kriitiline. Tähtis on, et kõik mängijad võitlesid oma võimete piiril,» märkis Hiddink. «Tänapäeva jalgpallis tuleb tegutseda julmalt ning vastasele ei tohi anda vähimatki võimalust. See mäng tõestas, et Venemaa koondislased suudavad edukalt esineda.»


Viimases mängus läheb Venemaa kolmapäeval vastamisi avamängus kreeklasi 2:0 nahutanud Rootsiga ning selle mängu võitja pääseb tõenäoliselt alagrupist edasi. Viigi korral on selleks Skandinaavia meeskond.


Hiddink on veendunud, et otsustavast vastasseisust kujuneb väga tasavägine võitlus.
«See on hoopis erinev mäng kui esimesed kaks, kuna kaalul on nõnda palju,» märkis hollandlane. «Rootsi on näidanud, et nad on kõvast puust ning lisaks räägivad nende kasuks kogemused.»


Kuigi venelased peavad viimases mängus tõenäoliselt läbi ajama ilma Juri Zirkovi ja Diniar Biljaletinovita, vabaneb viimaseks mänguks keelu all olnud Andrei Arshavin.


«Me olime alagrupi autsaiderid, kuid oleme oma töö seni hästi teinud,» märkis Hiddink. «Oleme võimelised veelgi paremini mängima. Peame õppima, et tuleb võidelda ja üksteist toetada.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles