Prantsusmaa ja Itaalia kõiguvad elu ja surma vahel

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Poola kaitsja Jacek Krzynowek, horvaat  Dario Simic ja Poola väravavaht Artur Boruc
Poola kaitsja Jacek Krzynowek, horvaat Dario Simic ja Poola väravavaht Artur Boruc Foto: AP / Scanpix

Jalgpallimaailma suurriigid Itaalia ja Prantsusmaa, kes üleeelmisel aastal mängisid MM-tiitli eest, kohtuvad nüüd EMi alagrupi viimase vooru ellujäämismängus ja on mõlemad turniirilt väljakukkumise äärel.


Prantslaste leeris on tunded vastakad. Peatreener Raymond Domenech on usu oma meeskonna edasipääsuvõimalustesse minetanud ning on veendunud, et Hollandi meeskond teeb kõik selleks, et aidata Rumeenial alagrupist edasi pääseda. Ja lülitab seeläbi neid koos Itaaliaga turniirilt välja.


«Mina arvan, et Holland teeb teisipäevaseks mänguks koosseisus palju vahetusi ja saadab sellega alagrupist edasi Rumeenia,» selgitas Domenech oma kahtlusi. Meeskonna üks liidreid Franck Ribery usub, et Holland võidab Rumeeniat ja nemad suudavad alistada valitsevad maailmameistrid. «Sellest tuleb kuum mäng ja suurepärane lahing!» lubas Ribery.


Itaallased, kellel on ka mõnevõrra paremad võimalused alagrupist edasipääsemiseks, suhtuvad tekkinud olukorda optimistlikumalt. «Peame keskenduma oma mängule ja mitte pöörama tähelepanu teisele kohtumisele,» ütles Itaalia koondise väravavaht Gianluigi Buffon. «Jalgpallis võib kõike juhtuda – 2004. aastal kukkusime EMil välja viie punktiga, mis oli enneolematu. Nüüd on meil võimalus saada edasi kahe punktiga.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles