Makelele, Thuram ja Sagnol teatasid koondisekarjääri lõpetamisest

Oliver Lomp
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lilian Thuram.
Lilian Thuram. Foto: Reuters / Scanpix
Prantsusmaa jalgpallikoondise veteranid Lilian Thuram, Claude Makelele ja Willy Sagnol otsustasid pärast ebaõnnestunud EMi koondise eest mängimise lõpetada.

Viimases mängus kaotasid prantslased valitsevale maailmameistrile Itaaliale 2:0 ning lõpetasid C-alagrupi ühe punktiga viimasel kohal.

«Üks väga oluline etapp minu elus sai läbi, kuid klubi tasandil tahan jalgpalli edasi mängida,» rääkis 36-aastane Thuram, kes viimases mängus Itaalia vastu küll platsile ei jooksnud nagu ka meeskonnakaaslane Sagnol.

13 aastat rahvuskoondises mänginud Makelele sai küll Itaalia vastu platsile, kuid samas tuli viimases rahvusvahelises mängus vastu võtta kaotus.

«Olen alati öelnud, et see jääb minu viimaseks turniiriks,» märkis Londoni Chelsea poolkaitsja. «Ei kahetse, et praegu lõpetan. Olen alati oma otsustes olnud 100 protsenti kindel, nii ka praegu. On aeg uuel generatsioonil peale tulla.»

Loobumismõtteid on mõlgutanud ka Inter Milani poolkaitsja Patrick Vieira ning Lyoni puurilukk Gregory Coupet.

Samas praegune FC Barcelona ründaja Thierry Henry tunnistas, et tahaks veel koondist esindada.

«Loomulikult tahan ma jätkata,» märkis Henry.

 

 

 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles