Briatore hakkab talle määratud keelu vastu võitlema

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Flavio Briatore
Flavio Briatore Foto: Reuters / Scanpix

Vormel-1 sarjast välja heidetud Renault meeskonna endine juht Flavio Briatore hakkab võitlema talle määratud eluaegse keelu vastu.

 

Rahvusvahelise Autoliidu (FIA) Maailma Mootorispordi Nõukogu määras Briatorele keelu tema osaluse tõttu mulluse Singapuri etapi avariiga. Nimelt palusid Briatore ja Renault’ toonane peainsener Pat Symonds Nelson Piquet juunioril meelega avarii teha, et aidata Fernando Alonso võiduni, vahendab Planet-F1.

Pärast mõningast mõttepausi otsustas Briatore jälgida vormel-1 kommertsõiguste omaniku Bernie Ecclestone’i nõuannet ja vaidlustada talle määratud karistus. Prantsusmaa meedia andmetel kavatseb Briatore homme pöörduda Prantsusmaa kõrgeima kohtu poole.

Briatore soovib, et Maailma Mootorispordi Nõukogu poolt määratud keeld tühistataks, lisaks tahab ta, et talle tekitatud kahjud tasutakse, väidetavalt on soovitud summa miljon eurot.

«Selles olukorras on FIA-t ära kasutatud, et ühe mehe kättemaksuihale kaasa aidata,» seisis Briatore avalduses. «Seaduslikus mõttes on see otsus absurdne. Olen veendunud, et Prantsusmaa kohtus lahendatakse see küsimus õiglaselt.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles