Taaramäe: Kalle on natuke tagasihoidlik poiss

Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rein Taaramäe
Rein Taaramäe Foto: Peeter Kümmel / Sakala

Viimati sõitsid Rein Taaramäe ja Kalle Kriit koos amatöörklubis Roue d’Or Saint Amondais, nüüd saavad aga Eesti ratturitest taas klubikaaslased, sedakorda profitiimis Cofidis ja seda tänu kaks aastat Prantsusmaa klubis pedaalinud Taaramäele.

«Kuna mul olid koostööst Kallega nii head mälestused, siis see pidi tema olema,» kommenteeris Taaramäe. «Klubi teadis Kallet juba varem, kuna sõitsime amatöörides koos meeskonnas, mis oli Cofidisega tihedalt seotud, lisaks käisime Kallega 2007. aastal Cofidise laagris.»

Taaramäe sõnul polnud klubi poolt Kriidi palkamise osas mingit vastuseisu. «Nad olid kohe nõus, mingit seebitamist ei olnud. Ütlesin, et tahan seda meest ja nii oligi!» muigas ta.

Kriit rääkis lepingu allkirjastamisel, et esialgu saab tema ülesandeks uues klubis Taaramäe abistamine. «Oh, Kalle on natuke tagasihoidlik poiss,» naeris Taaramäe. «Ega ma nüüd mingi superstaar ei ole. Eks ta natuke ikka saab mind aidata, näiteks kui on päris mägede etapid, sest seal on enne tõususid üsna raske positsioonil olla, kõik 200 meest tahavad korraga ees olla.»

Taaramäe ei olnud uue klubikaaslase kiitmisega kitsi. «Ta paistab selline piitspeenike ja tundub, et on puhas mägede mees, aga Kalles on ka selliseid külgi, mida minul ei ole, ja ehk saan mina ka teda aidata,» sõnas 22-aastane Taaramäe. (PM)

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles