Kirsipuu võitis 51. Saaremaa velotuuri

Oliver Lomp
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jaan Kirsipuu.
Jaan Kirsipuu. Foto: Kristjan Teedema / Tartu Postimees

Kuressaares lõppes täna 51. korda peetud Saaremaa velotuur, mille võitjaks krooniti teist aastat järjest CFC Spordiklubi esirattur Jaan Kirsipuu.

Viimase etapi Kuressaare linnatänavatel võitis Silver Schultz, vahendab Eesti Jalgrattaliit.

Viimasena startisid ratturid velotuuri viiendale ning viimasele etapile, mis peeti Kuressaare linnatänavatel. Ratturitel tuli läbida 4,65 km pikkust ringi kuueteistkümnel korral. Viimasele 74 km pikkusel etapile minnes oli Jaan Kirsipuu edu üldkokkuvõttes teisel kohal asetseva leedulase Vladimir Smirnovi (Hawaii Express) ees juba turvalised 28 sekundit.

Võistluse kolmandal ringil said peagrupil eest viis ratturit, kelle vahel mängiti välja ka päeva kolm vahefinišit. Esimese võitis Saaremaa jalgrattaklubi Viiking esisõitja Indrek Rannama, kes kahjuks oli sunnitud liidrite hulgast välja langema.

Teise vahefiniši võitis vanameister Raido Kodanipork (Arctic Sport Club) ning kolmanda Janar Jermakov (Pärnu Kalev). Lisaks Kodaniporgile ja Jermakovile olid liidergrupis veel ka Silver Schultz (Eesti koondis) ning soomlane Esa Paajanen (Cycle Club Helsinki).

Liidrite edu püsis pidevalt ühe minuti ja pooleteise minuti vahel. Viimasele ringile minnes oli edu kahanenud 40 sekundile, kuid jooksikud suutsid lõpuni vastu pidada.

Tuuri viimase etapi võitis Tanel Kangerti ja Rein Taaramäe koduklubi Viko kasvandik 20-aastane Silver Schultz. Teise koha sai etapil Esa Paajanen ning kolmas oli Janar Jermakov.

Üldkokkuvõttes võitis velotuuri Jaan Kirsipuu 28 sekundilise edumaaga leedulase Vladimir Smirnovi ees. Kolmandaks tuli Allan Oras (Arctic Sport Club), kes kaotas Kirispuule 35 sekundiga.

Neljas koht kuulus tuuril Alexela Rademar Agency Teami esindanud Janek Tombakule ning viies pikka aega liidrisärki hoidnud Erki Pütsepale (Eesti koondis), kes kaotasid võitjale mõlemad juba üle ühe minuti.

Järgmisena asuvad Eesti tippratturid starti juba järgmisel nädalavahetusel Elvas, kui selgitatakse kolme päeva jooksul Eesti meistrid eraldistardiga sõidus ning grupisõidus. Meeste eliitklassi grupisõit peetakse pühapäeval 29.juunil.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles