Herilaselt nõelata saanud Nibali juhtum tõi kaasa skandaali

Kaarel Täll
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vincenzo Nibali sai selga punase liidrisärgi
Vincenzo Nibali sai selga punase liidrisärgi Foto: SCANPIX

Vuelta puhkepäeval herilaselt nõelata saanud ning seejärel paistetanud ja punaseks tõmbunud näoga ringi käima pidanud Vincenzo Nibali juhtumiga seotud asjaolud võivad kaasa tuua olulised muudatused rahvusvahelises rattaelus.

Nimelt soovis Astana meeskonna arst Nibali raviks kasutada kortisooni, mis on aga mitmeid meeskondi ühendava ja dopingu vastu võitleva organisatsiooni MPCC (Movement for Credible Cycling) reeglitega vastuolus, kirjutab Spordipartner.ee.

«Me lahkume MPCCst,» teatas maruvihane Astana spordidirektor Giuseppe Martinelli. Pärast seda, kui selgus, et Nibalile ei tohi anda kangemat ravimit kui antihistamiin, läks marru ka Astana juht Aleksandr Vinokurov.

MPCC president Roger Legeay möönis, et antud juhtumi valguses tuleks ehk kortisooni kasutamispiirangute leevendamise üle nõu pidada, kuid andis mõista, et pooldab praeguseid reegleid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles