US Openi finalisti kahtlustatakse kokkuleppemängus

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Arst masseerib Caroline Wozniacki valutavat reit.
Arst masseerib Caroline Wozniacki valutavat reit. Foto: Reuters / Scanpix

Tänavustel USA lahtistel tennisemeistrivõistlustel finaali jõudnud Caroline Wozniacki on taas meedia tähelepanu keskmes, ent sedakorda on see negatiivne tähelepanu – nimelt kahtlustatakse 19-aastast Taani tennisisti kokkuleppemängus.

Maailma edetabelis kuuendal kohal paiknev Wozniacki läks Luksemburgi turniiri avaringis vastamisi edetabeli 864. numbri, 34-aastase Anne Kremeriga, kes pääses mängima tänu sellele, et ameeriklanna Melanie Oudin kõhuviiruse tõttu vaid mõned tunnid enne matši algust turniirist loobus, vahendab Dagbladet.

Wozniacki võitis esimese seti 7:5 ning juhtis teises 5:0, kui palus meditsiinilist pausi. Väljakule tulnud arst masseeris Wozniacki reit, ent piiga tundis siiski, et pole võimeline edasi mängima ja andis vastasele loobumisvõidu, kuigi oli vaid geimi kaugusel Kremeri alistamisest.

Kuna seesugusest eduseisust just väga tihti loobumisvõitu ei anta, asuti Wozniacki loobumist uurima. Svenska Dagbladeti andmetel tekitab kahtlust vestlus, mis Wozniackil oli seisul 3:0 oma isaga.

Mängijate tooli lähedal olevad mikrofonid püüdsid isa poolakeelse jutu kinni. «Kui juhid 5:0, kutsu arst uuesti väljakule ja ütle, et sa tahad mängu pooleli jätta,» ütles isa Piotr väidetavalt Wozniackile. «Las nad lõbutsevad pisut.»

Väidetavalt kuulis seda juttu ka publiku seas istunud poolakas, kes kiirelt panustas Luksemburgi tennisisti Kremeri võidule 4000 dollarit, mis sel hetkel toonuks talle raha tagasi 40-kordselt. Seejärel postitas ta isa ja tütre jutuajamise erinevatesse internetifoorumitesse, mistõttu hakati kihlveokontorites massiliselt Kremeri võidule panustama.

«Oleksin suutnud lõpuni mängida küll, aga kuna tundsin, et teises ringis ma enam ei oleks võimeline mängima, otsustasin anda loobumisvõidu ja lasta tal edasi liikuda, ta ju mängib kodus,» põhjendas Wozniacki pärast mängu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles