Wenger ennustab sakslaste võitu

Oliver Lomp
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jalgpalliklubi Arsenal peatreener Arsene Wenger..
Jalgpalliklubi Arsenal peatreener Arsene Wenger.. Foto: AFP / Scanpix.
Londoni Arsenali peatreener Arsene Wenger ennustab, et Euroopa meistriks kroonitakse Saksamaa, kes alistab finaalis Hispaania.

Wenger ütles, et Saksamaa meeskonnal on see vaimne tugevus, mida teistel napib ja ta usub, et nad võidavad hispaanlasi finaalis, vahendab ETV Sport.

«Saksamaa näib treeninglaagris alati väsinuna, aga matši eel on nad väga ühtsed. Nad on üks väheseid maid, kelle mängijad süüdistavad kaks päeva enne kohtumist üksteist ajalehes, aga lähevad mängule väga ühtsete ja tugevatena.»

«Neil on meeskonnamängus alati teatud sorti lihtsus. Nad ei puuduta palli kunagi liiga palju, nad hoiavad mängu lihtsa ja mängivad meeskonnana ning on kohtumise viimasel kolmandikul väga võimekad.»

Eraldi tõstis Wenger esile kapten Michael Ballackit kui põhilist inspireerijat. "Ma usun, et ta on toonud oma mängu uue dimensiooni ja on kahtlemata meeskonna liider. Lukas Podolskil on samuti olnud suurepärane turniir, aga kui vaadata Michael Ballackit, siis tema paneb tiimi mängima, ta on tõhus, ta võib lüüa väravaid. Ta on turniiri esimesest päevast peale kõige terviklikum mängija."

«Ma arvan, et Saksamaa alistab Hispaania finaalis. Neil on ajaloost tulenev usk ja see teeb nad tugevaks.»

«Hispaania suurem takistus on see, et nad pole võitnud midagi rohkem kui 30 aastat, nad mängivad paar-kolm kohtumist ja lähevad siis koju. Saksamaal on suur usk ja seda oli näha veerandfinaalis. Kõik meeskonnad olid tehniliselt samal tasemel. Erinevuse tõi välja vaimne pool.»

Wenger kiitis ka Venemaad, öeldes, et nad on «dramaatiliselt arenenud» alates hetkest, kui ta nägi neid kvalifikatsiooniturniiril kaotamas Iisraelile.

Hoolimata sellest, et Wenger ennustas hispaanlaste võitu poolfinaalis Venemaa üle, ütles ta: «Venemaal on parim liikumine palliga ja pallita ning nad kasutavad vaba ruumi paremini kui ükski teine tiim.»

«Mis on üsna uskumatu, on see, et Venemaa on ainus riik, kus mängija nagu Aršavin pälvib maailma tähelepanu 27-aastaselt. Kuskil mujal pole see võimalik.»

«Ma soovin, et oleksin teda näinud 21- või 22-aastaselt. Ma ennustan, et ta tuleb Inglismaa kõrgliigasse või läheb mõnda Itaalia suurklubisse. Tema mängustiil on midagi väga erilist.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles