Rossi – kana, jänes või hoopis Robin Hood?

Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Valentino Rossi
Valentino Rossi Foto: AFP / Scanpix

Oma isa Graziano Rossi eeskujul motoringrajasõitjaks hakanud Valentino Rossi on kahtlemata üks värvikamaid motomehi.


Juba 13 aastat ringrajasõidu MM-sarjas osalenud Rossi on aastate jooksul korduvalt silma paistnud võitude eriskummalise tähistamisega. Pühapäeval oma üheksandat maailmameistritiitlit tähistades tõmbas Rossi paralleeli enda ja vana kana vahel, nimetades oma tiitlit üheksandaks munaks. Aga koomilisi hetki on tema karjääris olnud varemgi.



Näiteks 1997. aastal, olles võitnud 125 cm³ mootorrataste klassis Itaalia GP-etapi, siirdus ta võitja auringile, kaaslaseks täispuhutud kumminaine. Pealegi sõitis ta terve ringi püsti seistes.



Sama aasta augustis võidutses Rossi Inglismaal Donington Parki ringrajal, teenides juba üheksanda esikoha, mis aitas tal tol aastal võita karjääri esimest maailmameistritiitlit. Rossi otsustas saavutust tähistada talle omaselt huumoriga, ilmudes autasustamisele riietatuna Inglismaa kirjanduskangelase Robin Hoodina.



2003. aasta septembris Portugalis Estorilis järjekordse etapivõidu teeninud Rossi võttis endaga poodiumile kaasa suure mänguahvi ning poseeris fotograafidele, ahv õlgadel.



Aasta hiljem Hispaanias Kataloonia GP-etapi võitnud Rossi ammutas inspiratsiooni oma hüüdnimest – kodumaal Itaalias arstiks hüütav Rossi poseeris piltnikele stetoskoobiga.



Tänavu septembri algusest San Marinos hooaja kuuenda etapivõidu teeninud Rossi otsustas autasustamist taas kord pisut elavdada, kandes oma nokkmütsi peal karvaseid halle jänesekõrvu. (PM)

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles