Cazorla: kaotus nulliks meie senised võidud

Oliver Lomp
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Santiago Cazorla
Santiago Cazorla Foto: AFP / Scanpix

Hispaania ja Venemaa jalgpallikoondised, kes üksteisele juba alagrupist tuttavad, selgitavad täna Euroopa meistrivõistluste teise finalisti.

Hispaania koondise poolkaitsja Santiago Cazorla on öelnud, et neid rahuldaks vaid finaalikoht.


«Kui me Venemaad ei alista, siis see nulliks kõik meie senised võidud,» märkis ta. «Oleme küll õnnelikud järjest võidetud mängude üle, kuid peame niiviisi jätkama, et lõpuks midagi suurt saavutada. Võidu võtmeks on kõva pingutus, kuid ma arvan, et auhind on seda väärt.»


Hispaania koondis on pikka aega suurturniiridel mänginud musta hobuse rolli, kuna hoolimata tähtmängijatest ei ole ammu ühegi tiitlini jõutud.


Kuna Hispaania võitis alagrupi esimeses mängus just Venemaad 4:1, siis paljud hispaanlaste poolehoidjad ootavad järjekordset kindlat üleolekut, kuid koondislased seda meelt ei ole.


«Inimesed arvavad, et tuleb järjekordne lihtne jalutuskäik, kuid selliseks see mäng kindlasti ei kujune,» märkis Cazorla. «Nad võitsid Hollandit, kes tõusis alagrupiturniiri järel kõikide silmis favoriidiks, ning lisaks on võrreldes eelmise omavahelise kohtumisega nendega liitunud Andrei Aršavin – mängija, kes suudab üksi kohtumised enda meeskonna kasuks pöörata.»


Ka mitmed teised hispaanlased ei taha alagrupi võidetud avamängu üle tähtsustada. Näiteks FC Barcelona mängujuht Xavi koguni tunnistas, et neil oli esimeses kohtumises Venemaaga rohkelt õnne.


«Nad tabasid posti. Meie lõime värava vahetult enne poolajavilet, mis lõi nende mängurütmi sassi,» märkis Xavi. «Nüüd nad kohtuvad meiega palju enesekindlamalt, kuna nad on saanud kolm järjestikust võitu. Neile annab suurt jõudu teadmine, et nad on ka mänguliselt oma eelnevatest vastastest üle olnud. Olen kindel, et sellest poolfinaalis saab määravaks võimaluste realiseerimine.»


Venelaste ebajumala staatusesse tõusnud peatreeneri, hollandlase Guus Hiddinki sõnul oleks ta poolfinaalivastasena eelistanud Hispaania asemel pigem valitsevat maailmameistrit Itaaliat.


«Vaatasin nende omavahelist mängu ning tunnistan, et pigem oleks itaallasi vastaseks tahtnud,» sõnas Hiddink. «Taktikaliselt on nende vastu lihtsam mängida, kuna nende mängijad seisavad tihtipeale ühes kohas koos palli juures, mis jätab väljaku muus osas palju ruumi. Hispaania on Venemaa sarnane – mõlemad tahavad korralikku jalgpalli mängida ja rünnata.»


Venemaa ei saa poolfinaalis kasutada Denis Kolodinit ja Dmitri Torbinskit.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles