Saksamaa - Türgi mängu telepildi katkemise süüdlaseks peetakse äikest

Peep Pahv
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Äike.
Äike. Foto: Toomas Huik

Jalgpalli Euroopa meistrivõistluste poolfinaalis Saksamaa - Türgi oli mängu jooksul üle maailma kolm telepildi katkestust, mille põhjusena pakutakse äikesetormi.

UEFA esindaja sõnul on juhtumi suhtes algatud uurimine, et selgitada välja, mis võis probleeme tekitada. Mäng peeti küll Šveitsis Baselis, aga elektrikatkestus tekkis Viinis asuvas rahvusvahelises ülekandekeskuses, vahendab ETV Sport.

«Saksamaa-Türgi mängu teisel poolajal katkes rahvusvahelises ülekandekeskuses tehnilistel põhjustel mitmel korral telesignaal. Selle põhjuseid uuritakse, et selgitada välja samal Viinis müristanud äikesetormi osakaal juhtumis,» sõnastati UEFA teates.

Uudisteagentuuride teatel ei katkenud signaal vaid Zürichis paikneval Šveitsi avalik-õiguslikul telekompaniil SRG ning araablaste kanalil Al-Jazeera.

Suur vihmasadu, tugevad tuulehood ja välk Viinis tähendasid ühtlasi seda, et kesklinnas asuvast fännitsoonist pidid inimesed evakueeruma. Politsei teatel sai selle käigus aga kaks isikut viga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles