UEFA: telesignaali katkemine EMi enam ei ähvarda

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Saksamaa fännid vihma käes lustimas.
Saksamaa fännid vihma käes lustimas. Foto: AP / Scanpix

UEFA ametnikud on kindlad, et sellist televisioonipildi kadumist, nagu jalgpalli EMi esimese poolfinaali ajal, enam ei kordu.

EMi telepilti edastatakse Viinis asuvast rahvusvahelisest ülekandekeskusest ning kolmapäeval kadus sealt tugevate tuulte pärast elekter, samuti ei hakanud tööle tagavarasüsteem, vahendab ETV Sport.

UEFA meediatehnoloogia üksuse UMET juht Alexandre Fourtoy vabandas mitmekordse pildi katkemise pärast ühtekokku 20 minutiks EMi esimeses poolfinaalis.

UEFA ja süsteemi eest vastutaja aga kinnitavad, et midagi sellist täna Venemaa ja Hispaania vahelises vastasseisus enam ei kordu.

«Tugeva tormi tõttu Viinis oli eile kolm väikest elektrikatkestust, igaüks kestis vähem kui millisekundi, kuid seetõttu pidi kontrollkeskuse taaskäivitama, mis võttis aega umbes viis minutit,» sõnas Fourtoy. «Elektrikatkestuste otsimise ja varugeneraatorile lülitamise süsteem oli defektne, kuid me vahetasime selle, et kindlustada pidev signaal järgmisteks mängudeks.»

Uudisteagentuuride teatel ei katkenud pilt vaid Zürichis paikneval Šveitsi avalik-õiguslikul telekompaniil SRG ning araablaste kanalil Al-Jazeera.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles