Donadoni asemele võib tulla Lippi

Oliver Lomp
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Marcello Lippi.
Marcello Lippi. Foto: Reuters / Scanpix
Itaalia Jalgpalli Liit teatas, et koondise EMi veerandfinaali viinud Roberdo Donadoni kaotab oma töö ning liiguvad kõlakad, et asemele tuleb meeskonna 2006. aastal MMi võiduni viinud Marcelo Lippi.

«Jalgpalliliit otsustas lõpetada lepingu Roberto Donadoniga loomulikul teel,» ütles Itaalia Jalgpalli Liit oma pressiteates.

Enne EM-finaalturniiri sõlmiti Donadoniga uus leping aastani 2010, kuid see hakanuks kehtima vaid juhul, kui Itaalia jõudnuks EMil nelja parema hulka.

Paljud on avaldanud arvamust, et Itaalia Jalgpalli Liit tegi Donadoni vallandamisega vea.

«Itaalia mängis samamoodi nagu MMil,» märkis endine AS Roma ja Roma Lazio juhendaja Zdenek Zeman. «Seekord oli neil lihtsalt vähem õnne.»

Lippi tulek ei ole veel ametlik, kuid on teada, et ta teeks koondises suuri ümberkorraldusi. 60-aastane Lippi lõpetaks tõenäoliselt Christian Panucci, Marco Materazzi ning Massimo Ambrosini koondisekarjäärid. Samuti oleks ohus Antonio Cassano koht, kuna Lippi kahtleb tema võimates.

Samas võib endine Juventuse treener koondisesse tagasi meelitada Alessandro Nesta ja Francesco Totti.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles