Täna algab Viru ralli

Oliver Lomp
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ott Tänak ja Raigo Mölder.
Ott Tänak ja Raigo Mölder. Foto: Tiina Jüriöö.
Täna õhtupoolikul antakse Rakveres start Eesti autoralli meistrivõistluste kolmandale etapile.

Ralli pidulik starditseremoonia algab Rakveres kell 17.30. Kell 17.48 stardib esimene auto lisakatsele, mis läbib ka Kehala paarisrada. Avapäeval sõidetakse Virumaa teedel kolm kiiruskatset, laupäeval on kavas kuus katset. Esimene auto peaks finišisse jõudma laupäeval kell 15.30.

Pealtvaatajaile on ralli jälgimine tasuta. Kiiruskatsete kaardid on avaldatud kohalikus ajalehes «Kuulutaja», mida saab Rakvere ja selle ümbruse bensiinijaamadest ja kauplustest.

Rallil on osalemas sadakond ekipaaži. Esimesena lähevad rajale Subaru Autospiritist meeskonna sõitjad Ott Tänak – Raigo Mõlder, kes on hetkel punktitabelites liidrikohal. Tänak on rajapuhastaja rollis esmakordselt, kuid oma stardiposisiooni üle ta ei kurda.

«Tutvumisel nägime, et avapäeva kahel lühikesel katsel on lahtist kruusa peal ja see võib olla taganttulijatele eeliseks,» sõnas ta. «Päeva viimane, enam kui 21 kilomeetrine katse on aga otsustav. See on väga kivine ning arvan, et esimeste autode stardijärjekord pole eriti määrav.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles