Jalgpallihullud sakslased valmistusid juba hommikul õhtuseks finaaliks

Mirjam Mäekivi
, tegevtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kolmapäeval kogunes Berliinis Brandenburgi väravate juurde poolfinaali Türgiga vaatama üle 400 000 inimese.
Kolmapäeval kogunes Berliinis Brandenburgi väravate juurde poolfinaali Türgiga vaatama üle 400 000 inimese. Foto: AFP / Scanpix

Saksamaal saavutas jalgpallipalavik haripunkti juba täna hommikul, kui fännid valmistusid õhtuseks Euroopa meistrivõistluste finaaliks, rullides lahti rahvuslippe ning maalides nägudele lipuvärvid.

Õhtuks oodatakse suuremates ja väiksemates linnades üle Saksamaa avalikesse kohtadesse üles seatud ekraanidelt finaali vaatama sadu tuhandeid inimesi, kirjutab AFP. Kodudes seavad end telerite ette kümned miljonid inimesed.

Ainuüksi Saksamaa viimast mängu jälgis Berliinis Brandenburgi väravate juurde moodustatud fännitsoonis üle 400 000 inimese.

Isegi Saksamaa autotootjad Daimler, Volkswagen ja Audi plaanivad õhtuse finaali ajaks tootmise seisma panna, et töölised saaksid matši jälgida.

Viinis toimuvat EMi kulminatsiooni vaatavad kohapeal end tõelise jalgpallifännina näidanud kantsler Angela Merkel, samuti president Horst Köhler ning mitmed ministrid.

Esmaspäeva hommikuks on Berliini kesklinna kavandatud paraad mängijate vastuvõtuks, mis toimub isegi siis, kui Saksamaa peaks Hispaaniale kaotama. Linnavõimud on palunud koolidel selleks puhuks lastele vaba pärastlõuna anda.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles