Del Bosque: Casillas jäi Realis pingile koondises näidatud käitumise tõttu

Kadi Parts
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Iker Casillas.
Iker Casillas. Foto: SCANPIX

Hispaania jalgpallikoondise peatreener Vicente del Bosque avaldas arvamust, et Madridi Reali klubi endine peatreener Jose Mourinho jättis oma meeskonna varasema esivärvavahi ja Hispaania koondise puuriluku pingile just seetõttu, et 32-aastane Casillas oli rahvusmeeskonnas liiga viisakas ja leplik.

Valitsevate maailma ja Euroopa meistrite koondis koosneb suures osas Barcelona ja Madridi Reali meestest, kes on omavahel koduses Hispaania liigas kõige tulisemad rivaalid. Viimastel aastatel on kahe klubi vahelistes kohtumises tulnud ette nii väiksemaid kakluseid, süüdistusi kohtunike erapoolikuses kui ka omavahelisi tülisid seoses väidetava näitlemisega väljakul. Sellised intsidendid ei mõjunud hästi Hispaania koondise sisekliimale, mida rahvusmeeskonnas kaptenipaela kandev Casillas proovis parandada.

Kahe Hispaania suurklubi omavahelised pinged jõudsid haripunkti just enne 2012. aasta EMi, kui Reali peatreener Jose Mourinho torkas Hispaania superkarika mängus Barcelona juhendajat Tito Vilanovat näppudega silma. Selle intsidendi järel kartsid Reali ridadesse kuuluvad koondislased Casillas, Sergio Ramos, Xabi Alonso ja Alvaro Arbeloa, et see võib suurturniiril häirida meeskonna sisekliimat. Seetõttu otsustas Casillas koondise kaptenina otsida lepitust Barcelonas mängivate Xavi ja Carles Puyoliga - koondise peatreeneri Del Bosque'i sõnul võis just see olla üheks põhjuseks, miks Mourinho otsustas Casillase lõplikult pingile istutada.

«On tõsi, et rahvusmeeskonna jaoks rasketel hetkedel, kui Reali-Barcelona omavahelised matšid olid läinud üsna teravaks, oli just tema (Casillas- toim.) see, kes aitas koondisel probleemidest üle olla ja võita selliseid asju nagu 2012. aasta EM. Tema oli meeskonna harmoonia säilitamisel kõige tähtsam isik,» rääkis Del Bosque Hispaania raadiojaamale Onda Cero.

Del Bosque'i sõnul on hetkel ka Reali uue peatreeneri Carlo Ancelotti käe all pingile jäänud Casillas tema jaoks aga endiselt esimene valik. Täna õhtul kohtub Hispaania MM-valikmängus Soomega. 11 punkti kogunud valitsevad meistrid on tabelit juhtimas, 10 punktiga on teine Prantsusmaa, Soome hoiab kuue punktiga kolmandat kohta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles