Maadlus sai enne olümpiakomitee otsustavat istungit noomida

Kadi Parts
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Maadlus.
Maadlus. Foto: SCANPIX

Rahvusvaheline olümpiakomitee (ROK) esitas enne pühapäeval toimuvat istungit noomituse tagasi olümpiaprogrammi kandideerivale maadlusele. ROKi väitel rikkusid maadluse esindajad kampaania reegleid.

Käesoleva aasta alguses 2020. aasta olümpiamängude kavast välja visatud maadlus kandideerib ühele vabale kohale koos squashi ja pesapall-softpalliga.

«Üks Jaapani maadlusametnik saatis augustis ROKi liikmetele kirja, kus ta esitas argumente, miks maadlus peaks pääsema tagasi olümpiaalade hulka,» vahendas üks ROKi ametnik, kes lisas, et kõnealune kiri saadeti väljaspool ROKi liikmetega lubatud suhtlemisaega. «See juhtum on nüüdseks lõpetatud,» lisas ametnik.

ROK otsustab 2020. aasta viimase olümpiaala juba sel pühapäeval. Lisaks valitakse homme ka 2020. aasta mängude korraldaja, kandidaatide hulgas on Tokyo, Istanbul ja Madrid.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles