Viiendana lõpetanud Korjus säilitas Monza etapiga tiitlilootused

Kristjan Jaak Kangur
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kevin Korjus.
Kevin Korjus. Foto: Koiranen Motorsports

Vormelisõitja Kevin Korjus sai Itaalias Monza ringrajal peetud GP3-sarja etapi teises sõidus 5. koha ja on enne Abu Dhabis sõidetavat viimast etappi üldarvestuses kolmandal kohal.

Eilses esimeses sõidus kuuendana lõpetanud ja täna seega kolmandalt kohalt startinud Korjuse esimene ärev hetk oli stardis, kui otse tema eest parimalt stardikohalt alustanud Patric Niederhauser oma vormeli mootori välja suretas. Eestlane pääses küll šveitslase selja tagant rajale, kuid oli sunnitud paar kohta loovutama ning langes viiendaks.

Esimene ring kujunes parajaks kaoseks, kuna esmalt sõitis Niederhauseri seisvale autole stardijoonel otsa meeskonakaaslane Alex Fontana ning avakurvis korraldas mitu autot rivist välja viinud avarii Ryan Cullen. Rusude koristamise järel tõusis Korjus koha võrra, kui tema ees sõitnud Alexander Sims sõiduvea tegi. Seejärel tuli eestlasel aga hakata tõrjuma eilse sõidu võitnud Daniil Kvjati rünnakuid, kuni venelane seitsmendal ringil lõpuks mööda pääses.

Samuti Korjuse kohta ohustanud Carlos Sainz jr pidi viimastel ringidel tegelema oma positsiooni kaitsmisega, mis lubas Korjusel noppida teisest sõidust 5. koha punktid. Võitis Jack Harvey, võimsa sõidu teinud Kvjat tõusis lõpuks teisele kohale ning kolmas oli Lewis Williamson. Korjuse ette mahtus neljandana veel Facu Regalia.

Argentiinlane Regalia jätkab ka sarja liidrina, olles kogunud 138 punkti. 131 punkti kogunud Kvjat jääb temast pärast Monza etappi aga maha vaid seitsme silmaga. Korjus on 107 punktiga kolmas, temast jäb omakorda kolme punkti kaugusele Conor Daly.

GP3-sarja hooaja kaks viimast võistlussõitu peetakse 2. ja 3. novembril Abu Dhabis Yas Marina ringrajal. Kuna ühe nädalavahetusega on võimalik teenida 25 ja 15 punkti sõiduvõitude eest, lisaks veel 2+2 punkti mõlema sõidu kiireima ringi eest ja 4 punkti kvalifikatsioonisõidu võidu eest ehk kokku maksimaalselt 48 punkti, on Korjusel enne viimast etappi matemaatiliselt endiselt tiitlivõimalused olemas, ent see eeldab nii Regalia kui ka Kvjati suurt ebaõnne.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles