Leok võitis MM-sarjas hõbemedali

Madis Kalvet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Aigar Leok.
Aigar Leok. Foto: EMF

Täna lõppes Prantsusmaal St. Flour'is selle aasta enduuro MM-sari. Eelmisel aastal klassis E3 pronksmedali võitnud Aigar Leok vahetas selle tänavu gramm kangema medali vastu, kui kindlustas täna sõidetud viimase etapiga endale enduuro maailmameistrivõistluste hõbeda, olles etapil teine.

Eile sadama hakanud vihm muutis katsed ja ka ülesõidud üsna keeruliseks ja seda tunnistas ka Aigar Leok, kes eelviimasel etapil sai seitsmenda koha. Vahe rootslase Joakim Ljunggreniga vähenes vaid napi kahe punkti peale. Täna oli päeva lühendatud, kui sõideti kokku neli katset, sest olud katsetel olid muutunud keerulisemaks.

Leok sai oma tänase ülesandega ideaalselt hakkama, etapilt teine koht Mathias Bellino järel ja põhiline konkurent hõbemedalile Joakim Ljunggren neljas. Edu Ljunggreni ees oli lõpuks kuus punkti. Selle klassi maailmameistriks tuli prantslane Christophe Nambotin.

«TM Racing meeskond on läbi hooaja head tööd teinud ja see hõbemedal on väärikas tasu meile kõigile. Tänasel päeval oli kavas ainult krossikatse, sest öö läbi sadanud vihm oli enduurokatset räsinud. Sõitsime ringi koos ülesõitudega neli korda, iga ringi pikkus tund ja viiskümmend minutit. Lihtne päev ei olnud, pinget ja närvilisust oli omajagu, kuid saime sellega hästi hakkama. Nüüd on teada, mida edasi teha, et uuel aastal taas kõrgeid kohti püüda. Jätkan TM meeskonnaga E3 klassis,» võttis värske MM-sarja hõbe Leok viimase etapi kokku.

Leoki enduurohooaeg läbi veel pole, 30. septembril stardib ta Eesti meeskonna koosseisus International Six Days Enduro'l.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles