Läti ja Soome jõudsid korvpalli EMil 12 parema hulka

Kristjan Jaak Kangur
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Armands Škele (palliga) aitas Läti koondise EMil 12 parema hulka.
Armands Škele (palliga) aitas Läti koondise EMil 12 parema hulka. Foto: SCANPIX

Sloveenias jätkuval korvpalli Euroopa meistrivõistluste finaalturniiril selguvad tänasega kõik alagruppidest edasi vahegruppidesse pääsevad meeskonnad. Lõunastes mängudes tagasid edasipääsu nii Läti kui ka Soome.

Lätlased juhtisid B-grupis Makedoonia vastu juba 20 punktiga, kuid lubasid siis vastastel kaheksa punkti kaugusele jõuda. Edu suudeti siiski lõpuni hoida ja võita 76:66, Kristaps Janicenoks ja Kaspars Beržins tõid võitjatele kumbki 15 ning Martins Meiers ja Dairis Bertans mõlemad 12 punkti. Kalev/Cramos palliv Armands Škele sai mänguaega 15 ja pool minutit ning viskas selle ajaga 8 punkti ja andis lisaks kaks korvisöötu. Makedoonia parim oli 16 punktiga Pero Antic.

Soome sai viimases mängus 86:77 jagu Kreekast, üleplatsimees oli 29 punktiga Petteri Koponen, kelle takistamisel tegid kreeklased 8 viga. Kimmo Muurinen lisas 15, Tuukka Kotti 14 ja Shawn Huff 13 punkti. Kreekale tõi Nikos Zisis 19 ja Vassilis Spanoulis 17 punkti.

C-grupi võitnud Hispaania tümitas 83:59 Gruusiat, võitjatele tõi väljakult kõik seitse viset tabanud Ricky Rubio 16 ja Sergio Rodriguez 15 punkti. Grusiinide parim oli 10 punktiga Giorgi Shermadini, Viktor Sanikidze arvele jäi 8 punkti. Giorgi Tsintsadze tabas väljakult 12 viskest vaid ühe ja kogus 6 punkti.

A-grupis edasipääsu otsustanud kohtumises oli turniiri senine suurim üllataja Ukraina 87:69 üle Suurbritanniast. Ihor Zaitsev ja Kyryl Natjažko tõid ukrainlastele 11 ning Eugene Jeter ja Oleksandr Mišula 10 punkti, brittide parimad olid 12 punkti visanud Kieron Achara ja Devon van Oostrum.

A-alagrupist on edasi pääsenud Ukraina ja õhtul viimase mängu pidav Prantsusmaa, kolmanda koha eest võitlevad Belgia ja Iisrael. B-grupis tagas tänase võiduga edasipääsu Läti, samuti on vahegruppi jõudnud Prantsusmaa. Leedu ei tohi edasi pääsemiseks kaotada õhtuses mängus Bosnia ja Hertsegoviinale kümne või enama punktiga.

C-grupis on edasipääs kindel vaid Hispaanial ning sisuliselt ka Sloveenial. Kõik kolm edasipääsejat on selgunud D-grupis, kust jõudsid vahegruppi Soome, Itaalia ja Kreeka. Omavaheliste mängude tulemused võetakse vahegruppidesse kaasa.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles