Leedu koondis pääses EMil üle noatera alagrupist edasi

Kristjan Jaak Kangur
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Leedu korvpallikoondis (paremal Robertas Javtokas) mängis poolehoidjate närvidel, kuid pääses siiski EMil 12 parema sekka.
Leedu korvpallikoondis (paremal Robertas Javtokas) mängis poolehoidjate närvidel, kuid pääses siiski EMil 12 parema sekka. Foto: SCANPIX

Leedu korvpallikoondis kaotas Sloveenias toimuval Euroopa meistrivõistluste finaalturniiril viimase alagrupimängu Bosnia ja Hertsegoviinale 72:78, kuid pääses ikkagi napilt 12 parema hulka.

Bosnia ja Hertsegoviina pidi edasipääsuks võitma leedulasi vähemalt kümne punktiga ning neli minutit enne kohtumise lõppu juhiti juba 16 punktiga. Leedu tagasitulek oli siiski võimas, sest viimase nelja minutiga lasti vastastel visata vaid neli punkti, ise koguti aga 14. Kaks üliolulist kaugviset tabanud Linas Kleiza kogus lõpuks leedulaste parimana 20 punkti ja kümme lauapalli, Martynas Pocius toetas teda 14 punktiga.

Bosnia ja Hertsegoviina parim oli 31 punkti visanud ja 7 lauapalli võtnud Mirza Teletovic. B-grupist pääsevad seega edasi Läti, Leedu ja Serbia, 12 parema hulka ei õnnestunud jõuda Makedoonial, Montenegrol ning Bosnia ja Hertsegoviinal.

A-alagrupis sai Saksamaa 80:76 jagu Iisraelist ning röövis sellega viimaste edasipääsulootuse. Sakslastele tõid Per Günther ja Lucca Staiger 15 punkti, Tibor Pleiss viskas 14 punkti ja võttis 14 lauapalli. Iisraeli resultatiivseim oli 22 punkti visanud ja 13 lauapalli võtnud Omri Casspi. Yotam Halperin ja Lio Eliyahu viskasid mõlemad 16 punkti, viimane võttis lisaks ka 11 lauapalli.

Enne õhtuseid mänge on ka A-alagrupis seis selge: edasi pääsevad Ukraina, Prantsusmaa ja Belgia, välja jäävad Suurbritannia, Saksamaa ja Iisrael.

C-grupis tegi kõik selgeks Horvaatia kindel 70:53 võit Tšehhi üle, Ante Tomici arvele jäi 12 punkti. Tšehhidele tõi Pavel Pumprla 19 punkti. Alagrupist pääsevad lisaks horvaatidele edasi Hispaania ja Sloveenia, välja jäid Tšehhi, Gruusia ja Poola.

D-grupis oli Itaalia, Soome ja Kreeka edasipääs juba varem selge. Itaalia alistas viimases mängus 82:79 Rootsi, Alessandro Gentile tõi võitjatele 19 ja Pietro Aradori 16 punkti. Rootsi kasuks viskas Jeffery Taylor 28 punkti ja võttis 7 lauapalli, Jonas Jerebko lisas 21 punkti ja 8 lauapalli. Turniir on läbi Rootsi, Türgi ja Venemaa jaoks.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles