Venemaa sai EMil Türgi üle lohutusvõidu

Kristjan Jaak Kangur
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Venemaa (palliga Sergei Karasjov) alistas EMi viimases alagrupivoorus Türgi.
Venemaa (palliga Sergei Karasjov) alistas EMi viimases alagrupivoorus Türgi. Foto: SCANPIX

Sloveenias jätkuva korvpalli EMi õhtustes mängudes, mis edasipääsu seisukohalt enam midagi ei otsustanud, võttis lohutusvõidu turniiril täielikult põrunud Venemaa koondis, alistades 89:77 Türgi.

Üleplatsimees oli Sergei Karasjov 25 punktiga, Semjon Antonov lisas 14 punkti. Türklaste parim oli 18 punktiga Oguz Savas, Kerem Gönlüm lisas 17 punkti. Turniirile ühe soosikuna saabunud Türgi kaotus tähendas, et kolme aasta tagune MM-hõbe sai viiest mängust vaid ühe võidu ja lõpetas D-alagrupi viimase kohaga.

A-alagrupis oli Prantsusmaa pärast 12 punktiga kaotatud avapoolaega lõpuks 82:56 parem Belgiast, kolmas veerandaeg võideti seejuures 32:9. Tony Parker tõi prantslastele 20 punkti ja lisas kuus korvisöötu, Belgia resultatiivseim oli 13 punktiga Axel Hervelle.

B-grupis oli Montenegro 83:76 üle Serbiast, Tyrese Rice tõi võitjatele 12 punkti. Milko Bjelica ja Bojan Dubljevic lisasid mõlemad 11, Aleksa Popovic 10 punkti. Serblastele tõi Rasko Katic 19 punkti.

C-grupis sai turniiri teise kaotuse võõrustaja Sloveenia, jäädes pisut üllatuslikult 61:71 alla Poolale. Ühtlasi tähendas poolakate võit seda, et kõik osalenud meeskonnad suutsid finaalturniiril võiduarve avada. Poola resultatiivseim oli 21 punktiga Thomas Kelati, Marcin Gortat viskas 19 punkti ja võttis 12 lauapalli. Sloveeniale tõi Domen Lorbek 13 punkti.

Vahegruppidesse pääsenud meeskonnad võtavad omavaheliste mängude tulemused sinna kaasa, sest vahegrupis üksteisega enam ei kohtuta. Teisipäev on turniiril puhkepäev, mängudega jätkatakse kolmapäeval.

E-vahegrupp:

1. Prantsusmaa 4 p

2. Serbia 4 p

3. Leedu 3 p

4. Ukraina 3 p

5. Läti 2 p

6. Belgia 2 p

F-vahegrupp:

1. Itaalia 4 p

2. Hispaania 3 p

3. Sloveenia 3 p

4. Soome 3 p

5. Horvaatia 3 p

6. Kreeka 2 p

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles