Argentina, Holland ja Itaalia kindlustasid MM-pileti

Kristjan Jaak Kangur
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lionel Messi ja Maxi Rodriguez võivad tähistada Argentina pääsu 2014. aasta MM-finaalturniirile.
Lionel Messi ja Maxi Rodriguez võivad tähistada Argentina pääsu 2014. aasta MM-finaalturniirile. Foto: SCANPIX

Kui Euroopa valiktsüklis kindlustasid eile pääsu järgmise aasta jalgpalli MMile Holland ja Itaalia, siis Lõuna-Ameerikas suutis sama Argentina, Põhja- ja Kesk-Ameerika valikturniiril tagasid MM-pileti aga USA ja Costa Rica.

Holland alistas võõrsil Andorra 2:0 ja kuna Rumeenia kaotas kodus Türgile 0:2, pole kellelgi enam võimalik D-alagruppi 22 punktiga kindlalt juhtivat Hollandit püüda. Ainsana on hollandlastelt käesolevs valiktsüklis seejuures suutnud punkte röövida Eesti.

Itaalia sai kodus 2:1 jagu Tšehhist, seejuures asusid külalised Libor Kozaki väravast juba 19. minutil juhtima. Teise poolaja nelja minuti jooksul pööras Itaalia aga mängu enda kasuks, kui esmalt oli täpne Giorgio Chiellini ja seejärel lõi Mario Balotelli penaltist võiduvärava. Itaalial on B-grupis enne kahte viimast mänguvooru 20 punkti, lähimal jälitajal Bulgaarial 13.

Lisaks korraldajamaale Brasiiliale, kes valikturniiril ei osale, kindlustas LÕuna-Ameerika meeskondadest pääsu MMile eile öösel ka Argentina, tümitades võõrsil koguni 5:2 Paraguayd. Kaks väravat lõi Lionel Messi (neist ühe penaltist), ühe lisasid Sergio Agüero, Angel di Maria ja Maxi Rodriguez.

Vajaliku võidu sai ka viimast edasipääsukohta jahtiv Uruguay, alistades kodus 2:0 Kolumbia. Võõrustajate väravad lõid Edinson Cavani ja Cristian Stuani. Kolumbia jätkab kaotusele vaatamata siiski valikgrupi teisel kohal, edestades kahe punktiga Tšiilit.

Boliiviaga 1:1 viigistanud Ecuadoril ja Uruguayl on kaks vooru enne valikturniiri lõppu võrdselt 22 punkti, järgmises voorus kohtutakse 11. oktoobril omavahel. Viimases voorus mängib Uruguay kodus Argentinaga ja Ecuador võõrsil Tšiiliga. Lõuna-Ameerika valikgrupi neljas meeskond pääseb otse MMile, viies peab pidama play-off-kohtumise Jordaaniaga.

Jordaania pääses seejuures Aasia valikturniirilt play-off'i ülidramaatiliselt - avamäng Usbekistaniga viigistati 1:1 ja sama skooriga lõppes ka korduskohtumine. Penaltiseerias jäi Jordaania peale 9:8, Uzbekistani poolel eksis saatuslikult kaitsja Anzur Ismailov.

Aafrika valikturniiril said selgeks kümme meeskonda, kes selgitavad kodus-võõrsil süsteemis peetavates mängudes viis finaalturniirile pääsejat. Nendeks on Etioopia, Roheneemesaared, Elevandiluurannik, Ghana, Burkina Faso, Nigeeria, Egiptus, Alžeeria, Kamerun ja Senegal. Paaride loosimine toimub 16. septembril.

Põhja- ja Kesk-Ameerika valikturniiril on tõsistes raskustes Mehhiko, kes kaotas läinud ööl võõrsil 0:2 USAle. Ameeriklaste väravad lõid Eddie Johnson ja Landon Donovan. Kuna Panama viigistas Roberto Cheni viimase minuti tabamusest 2:2 Hondurasega, langes Mehhiko kuue meeskonna seas tabelis viiendale kohale. Seni valikgrupis vaid ühe võidu saanud mehhiklasi lahutab automaatsest edasipääsukohast kaks vooru enne lõppu siiski vaid kolm punkti.

MM-pileti kindlustasid viimase vooruga nii 16 punkti kogunud USA kui ka neist punktiga maha jääv Costa Rica, kes viigistas 1:1 Jamaicaga. Hondurasel on 11 ning Panamal ja Mehhikol 8 punkti. Grupi kolm esimest pääsevad otse MMile, neljas peab pidama play-off-kohtumise Okeaania parima meeskonna Uus-Meremaaga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles