Järjekordne MMA Raju viib vastamisi eestlased ja prantslased

Kristjan Jaak Kangur
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pildil Henri Hiiemäe (EST) vs Pascal Louissaint (FRA).
Pildil Henri Hiiemäe (EST) vs Pascal Louissaint (FRA). Foto: mma.ee

19. oktoobril Tartus A. Le Coq spordimajas toimuv Eesti sportliku vabavõitluse liiga võistlus Olly RAJU 12 on esimene «riik vs riik» sündmus Eesti MMA ajaloos. Avasündmusel astuvad Eesti sportlastele vastu vabavõitlejad Prantsusmaalt. Postimees teeb üritusest rahvusvahelise HD-kvaliteediga otseülekande aadressil postimees.ee/raju.

«Usun, et «riik vs riik» sündmus saab olema väga vaatemänguline ning riikidevaheline võrdlusmoment annab kogu teemale oluliselt põnevust juurde,» kommenteerib eelseisvat Raju peakorraldaja Ott Tõnissaar. «Rajult on aastate jooksul läbi käinud mitmeid häid Prantsusmaa võitlejaid – senine omavaheline skoor on 4 võitu eestlastele (2 nokauti ja 2 kohtunike otsust) vs 3 võitu prantslastele (2 nokauti ja 1 alistus). Nagu tulemustest näha, on Eesti vs Prantsusmaa pakkunud alati korralikku tulevärki,» lisab Tõnissaar.

Esimesed kinnitatud võitluspaarid:

Henri HIIEMÄE (4-2-0) vs Fouad MESDARI (10-6-0) 

Henri on väga raske käe ja jalaga võitleja, kelle ükski kuuest profimatšist ei ole läinud kohtunike otsuseni. Kui oma eelmises matšis pidi Hiiemäe vastu võtma kaotuse läbi alistuse, siis kahel kõige värskemal Rajul on ta oma vastased, sh ühe prantslase, nokautinud.

Fouad on Euroopa tippliiga Cage Warriors veteran, kus ta pidi võtma vastu kaotuse Graham Turnerilt (Euroopa nr 7, groundandpound.de). Mehe võidukontol on 1 nokaut, 5 alistust ja 4 kohtunike otsust, kaotuspoolele jääb 1 nokaut ja 5 alistust. Tegemist on väga plahvatusliku võitlejaga, kellel jagub oskusi igasse võitlusdistantsi.

Matš toimub B-klassi profireeglite järgi, kaalukategoorias -65,8 kg.

Lauri ÜLENURM (3-5-0) vs Amine CHIBI (1-2-1)

Ülenurmel on eelmisel 3 matšil tulnud vastu võtta kaotused läbi alistuse. Vastased on küll olnud tugevad ja kogenud, kuid kaotused teevad siiski meele mõruks. Mehe indu pole see aga peatanud ning saabuval sündmusel on ta taas puuris. Prantsuse võitlejate vastu on Ülenurmel seni 1 võit (kohtunike otsusega) ja 1 kaotus (alistusega).

Amine’i kui võitleja kohta on mõnevõrra vähem teada – tema võidukonto koosneb ühest kohtunike otsusest ning kaotuspoolel on 1 alistus ja 1 kohtunike otsus, lisaks üks viik. Mehe amatöörkontol on 4 võitu ja 2 kaotust. Ülenurme ees on Amine’il 5-sentimeetrine pikkuse-eelis ja 12-aastane vanuse-eelis, kui nii võib öelda.

Matš toimub A-klassi profireeglite järgi, kaalukategoorias -61,2 kg.

Sten SAAREMÄE (amatöörrekord: 5-4-1) vs Abdel LIF (amatöörrekord: 4-2-0, profirekord: 2-0-0)

Alates möödunud aasta detsembris 3D Liiga üheksandal sündmusel saadud võidust Nikita Vrona üle on Saaremäe olnud võidulainel – tulemuseks 1 tehniline nokaut ja 5 kohtunike otsust. Oma eelmise matši pidas Saaremäe möödunud nädalavahetusel Soomes sündmusel Carelia Fight 9. Stiililiselt eelistab Tartu võitleja püstivõitlust, mängides väga mitmekülgselt nii käe- kui ka jalalöökidega. Saaremäe on ühtlasi Eesti kõige populaarsema amatöörvõitleja internetihääletuse võitja, kes valiti meie parimate amatöörsportlaste hulgast.

Abdeli iseloomustab kõige paremini videoklipp tema eelmisest matšist, mille ta pidas aprillikuus: http://youtu.be/C0sdOqsmJqU?t=2m20s. Kuigi kaalu poolest Saaremäest mõnevõrra kergem, on tegemist väga tehnilise ja terava võitlejaga.

Matš toimub C-klassi amatöörreeglite järgi, kaalukategoorias -61,2 kg.

Sportlik vabavõitlus ehk MMA on kahevõitlusala, mille eesmärgiks on selgitada sportlikus keskkonnas välja parim võitleja. Raju on Eesti Sportliku Vabavõitluse Liiga, mille matšid toimuvad Eestis ainulaadses, võrkaiaga piiratud puuris. Järgmine sündmus – Olly RAJU 12 – toimub 19. oktoobril 2013 Tartus A. Le Coq spordimajas. Raju on võimalus jälgida ka neil, kes kohale tulla ei saa – kogu sündmusest tehakse Postimehe vahendusel rahvusvaheline HD-kvaliteediga otseülekanne: postimees.ee/raju.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles