Barcelona mängumees: jäime oma söödumängust sõltuvusse

Kadi Parts
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Gerard Pique.
Gerard Pique. Foto: SCANPIX

Barcelona jalgpalliklubi kaitsja Gerard Pique tunnistas, et aastaid oma lühikese söödumängu ehk nii-öelda tika-taka mängustiili poolest tuntud Barcelona mehed jäid ühel hetkel sellisest stiilist liigselt sõltuvusse.

«Meil on olnud mitmeid meie klubist välja kasvanud treenereid: esmalt Pep (Guardiola- toim.) ja siis Tito (Vilanova- toim.). Nende mänguplaani tõttu hakkasime oma stiili võimendama selle hetkeni, kui olime ise juba peaaegu selle orjad,» selgitas Pique Barcelona söödumängu armastava stiili tagamaid.

«Nüüd on Tata (Gerardo Martino- toim.) tulnud väljaspoolt meie klubi. Tal on palli hoidmise suhtes sama filosoofia, aga tal on ka teisi võimalusi ning see on hea, sest see annab meile alternatiive. Kui surve on peal, siis pole aeg-ajalt pika palli andmine üldse halb. See võib mängu rütmi muuta ja anda meile võimaluse veidi hinge tõmmata. Jalgpallis pead sa suutma improviseerida ja areneda, sest muidu muutud ettearvatavaks,» võttis Pique kokku meeskonna uue treeneri filosoofia.

Barcelona on uue treeneri käe all suutnud koduliigas võita kõik kolm mängu. Järgmisena kohtutakse Sevilla klubiga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles