Peeter Kask võitis Formula purjelaua Euroopa karikasarjas esikoha

Kadi Parts
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Peeter Kask.
Peeter Kask. Foto: Yacht Club Domaso

Itaalias Como järvel toimunud purjelaua Formula klassi Euroopa karikasarja viimasel etapil saavutas Peeter Kask 8. koha. Sarja kokkuvõttes tuli sportlane üldarvestuses kuuendaks ning noortest esimeseks.

Itaalia etapil valitsesid väga keerulised võistlusolud, kus normaaltingimustes võib tuulesuund võistlusdistansil erineda pea 90 kraadi. Lisaks oli suhteliselt vaikne - tuuletugevus 4-9 m/s, mis tähendas, et lõpetada tuli kõik antud stardid. Neid iseärasusi kasutasid oskuslikult ära just kohalikud sõitjad. Võistlus oli ühtlasi Itaalia ja Šveitsi meistrivõistlusteks ning seal osales 46 sportlast 13 riigist.

Esimese ja teise koha saavutasid šveitslased Richard Stauffacher ja Elia Colombo poolaka Filip Korczycki ees. Kask (Surfhouse) tuli üldarvestuses igati tublile 8. kohale, noorte arvestuses aga 2. kohale.

2013 Euroopa karikasarja kokkuvõttes lõpetas Kask väga kõrgel kuuendal positsioonil, noorte arvestuses esikohal. Euroopa karikasarja 11 etapil osales kokku 316 võistlejat.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles