Sakslased kiitsid Hispaania mängu

Oliver Lomp
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Fernando Torres
Fernando Torres Foto: AFP / Scanpix

Hispaania kindel üleolek sakslastest EMi finaalis pälvis ka kaotajate kiidusõnu, kes aumehelikult tunnistasid, et võitjad väärisid tiitlit.

«Hispaanial olid paremad võimalused ning nad ründasid palju teravamalt,» tunnistas Saksamaa koondise peatreener Joachim Löw. «Mõistagi oleme pettunud, kuid me ei tohi pead norgu lasta. Ka finaali jõudmine on saavutus.»


Mängu alustas teravamalt hoopis Saksamaa, kuid õige pea sai selgeks, et selliseks kohtumine siiski ei kujune. 10. minutiks olid ohjad juba hispaanlaste käes.


Juba 14. minutil tuli sekkuda sakslaste väravavahil Jens Lehmannil, kui Andres Iniesta tsenderdus sai ohtliku rikošeti Christoph Metzelderi jalast.


Turniiri suurima väravaküti David Villa puudumisel üksiku ründajana ees mänginud Fernando Torres tekitas oma kiirusega algusest peale sakslaste keskkaitsjatele peavalu ning 33. minutil tasustas ründaja end aktiivsuse eest väravaga.


Xavi Hernandez andis poole platsi pealt Torresele läbijooksu peale söödu. Hispaanlane jooksis üle sakslaste äärekaitsja Philipp Lahmi ning tõstis nahkkera üle väljarutanud Lehmanni.


«Mul on Torrese pärast väga hea meel. Eriti seepärast, et ta on Hispaania meedialt viimasel ajal palju kriitikat teeninud,» märkis Torrese koduklubi FC Liverpooli peatreener Rafael Benitez. «44 aastat tagasi lõi Marcelino finaalis Nõukogude Liidu vastu värava ning tõusis kangelaseks. Nüüd hakatakse Fernandost samamoodi rääkima. Olen tema üle uhke.»


Poolaja lõpus oli lõunamaapoegadel hea võimalus kasvatada eduseis kaheväravaliseks, kuid Iniestalt söödu saanuna põrutas David Silva palli kõrgustesse.


Ka teisel poolajal ei saanud Saksamaa enda mängumasinat käima ning lõppkokkuvõttes tegid hispaanlased väravaraamide vahele sakslaste kahe vastu kaheksa pealelööki.


Parim võimalus oli teisel poolajal Marcos Sennal, kellele andis suurepärase söödu vahetusest sekkunud ründaja Daniel Güiza.


Saksa poolkaitsja Thomas Hitzlsperger ei hakanud vabandusi otsima ning tunnustas hispaanlasi.
«Kurb tunnistada, kuid seekord võitis parem meeskond,» sõnas Hitzslperger. «Meil on veel kõvasti arenguruumi.»


Otsustava värava löönud Torres ise oli õnnelik, et võidutses ilus jalgpall:  «Õiglus seati jalule, kuna võidukarika tõstis kogu turniiri parim meeskond.»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles