Suure suuga Haye näitas ka ringis Valujevile koha kätte

Madis Kalvet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
David Haye (paremal) näitas endast suuremale Nikolai Valujevile koha kätte.
David Haye (paremal) näitas endast suuremale Nikolai Valujevile koha kätte. Foto: AP / Scanpix
Britt David Haye alistas Saksamaal toimunud poksi raskekaalu tiitlimatšis venelase Nikolai Valujevi ja krooniti WBA versiooni maailmameistriks.

Matš kestis kõik 12 raundi ning lõpuks tagasid Haye’le võidu kohtunike hääled. Esimene kohtunik jagas meestele punkte võrdselt 114:114, kuid ülejäänud kaks õigusemõistjat eelistasid Haye’d 116:112.

Kui enne matši tõestas Haye kõigile, et tal on suur suuvärk, siis tegelikkuses suutis ta ka ringis mehe eest väljas olla ning tõi Suurbritanniasse esimese raskekaalu tiitli pärast Lennox Lewise loobumist.

Valujevist 44 kg kergem Haye liikus ringis oma vastasest palju kiiremini ning ei lasknud venelase tugevatel löökidel maksvusele pääseda. Matši jooksul pikalt käsi all hoidnud Haye suutis sedasi oma vastast ka kõvasti närvi ajada.

«Tabasin teda viimases raundis hästi ning oli näha, kuidas tema jalad värisesid. Seda pole kunagi varem juhtunud ning see näitab minus peituvat jõudu,» vahendab Eurosport Haye sõnu, kes lisaks tunnistas pärast matši, et parem käsi teeb talle suurt valu.

Pettunud Valujev tunnistas pärast kohtumist, et otsustavaks saigi vastase kiirus, millega ta ei suutnud kohaneda.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles