Naiste Profitennise Liit: dopingureeglid on liiga karmid

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Naisterahva kõhule on maalitud dopinguvastane sõnum.
Naisterahva kõhule on maalitud dopinguvastane sõnum. Foto: AP / Scanpix

Naiste Profitennise Liit (WTA) soovib, et Rahvusvaheline Anti-Dopingu Agentuur (WADA) vaataks üle reeglid, mis nõuavad, et sportlased oma asukohast teada annavad, kuna WTA arvates vajavad tennisistid turniiride ajal rohkem paindlikkust.

 

Eelmisel nädalal määrati Belgia tennisistidele Yanina Wickmayerile ja Xavier Malisse’ile aastane võistluskeeld, kuna nad ei teatanud Belgia anti-dopingu agentuurile oma asukohta. WTA arvates on see liiga karm karistus, vahendab Reuters.

«Põhimõtteliselt peavad tennisistid igas kvartalis teatama iga päeva kohta vähemalt ühe tunni, millal ja kust neid kätte võib saada,» sõnas WTA esinaine Stacey Allaster. «Kahtlemata on selline anti-dopingu programm range. Usun, et kõik WADA koodeksi alla kuuluvad sportlased mõtlevad ühtemoodi ja tahavad, et sport oleks puhas.»

«Aga nii meie kui ka ATP (Meeste Profitennise Liit – toim) arvates võiks muuta võistluste ajal asukoha teatamise süsteemi,» jätkas ta. «Kui sportlased on turniiridel, on WADA’l lihtne teada saada, kus nad asuvad.»

Allastari sõnul tunneb ta kaasa mängijatele, kelle arvates on keeruline WADA’le võistluste ajal teada anda, kus nad mingil päeval asuvad. «Kui mängin turniiril, siis ma ju ei tea, millal mul mäng on, millal mul treening on. See on sportlaste jaoks tõeliselt raske,» selgitas Allastar. «Seetõttu oleme koos ATP-ga koostöös Rahvusvahelise Tennise Liiduga pöördunud WADA poole, et nad süsteemi muudaksid.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles