Marko Alberti olümpia sattus ohtu

Madis Kalvet
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Marko Albert
Marko Albert Foto: Marianne Loorents

Teisipäeva õhtul Kalev SPAs juhtunud õnnetuse ajal, kui õhku paiskus kloori ja väävelhapet, tegi basseinis trenni Eesti triatlonikoondis eesotsas Pekingisse sõitva Marko Albertiga.

«Äkitselt tundsin teravat lõhna, alguses arvasin, et pestakse põrandaid või midagi sellist,» meenutas Albert. «Kahjuks oli asi palju hullem.» Kuigi sportlased pääsesid kiiresti värske õhu kätte, esines neil kergeid hingamisraskusi ja iiveldustunnet.

«Õnneks minuga midagi väga halba ei juhtunud. Sain kiiresti veest välja, vahetasin riided ja läksin välja,» rääkis Albert. «Loodetavasti jäi see viimaseks samalaadseks kogemuseks.»

Tavaliselt harjutab Eesti esitriatlonist Tabasalus, kuid seal on vaid 25-meetrine bassein.

«Sportlase jaoks on suur vahe, kas teha trenni pikas või lühikeses basseinis, sellepärast tuleb mõni harjutuskord teha ka Kalevis,» selgitas Albert. «Tavaliselt ujun kaks korda nädalas avavees ja kolm korda nädalas ujulas. Basseini suurimaks plussiks on võimalus mõõta oma hetkevormi.»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles