Lennox Lewis: Haye suudaks Klitško alistada

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vladimir Klitško (vasakul) ja David Haye.
Vladimir Klitško (vasakul) ja David Haye. Foto: SCANPIX

Endine profipoksi raskekaalu maailmameister Lennox Lewis usub, et värske WBA sarja maailmameister David Haye suudaks IBF ja WBO sarjade valitseja Vladimir Klitško alistada.

Samas tõdes Lewis, et Klitško vanem vend Vitali, kes on WBC sarja maailmameister, oleks märksa raskem vastane, kirjutab BBC.

«Neist kahest oleks Vladimir lihtsam vastane, vähemalt minu arvates,» teatas Lewis.

29-aastane Haye alistas 7. novembril Saksamaal tiitlimatšis enelase Nikolai Valujevi. See oli brittidele esimene maailmameistritiitel raskekaalus pärast Lewise sportlaskarjääri lõpetamist 2003. aastal.

Lewise viimane matš oli kuus aastat tagasi Vitali Klitško vastu, inglane võitis selle tehnilise nokaudiga.

«Vitali on väga pikk ja kiitsakas, mul läks mitu raundi, enne kui talle korralikult virutada sain,» meenutas Lewis. «Aga Davidil on meie kõige ees eelis, selleks on tema kiirus. Kui ta suudab seda veelgi parandada, saab ta ka Klitško vastu samamoodi poksida nagu Valujevi vastu – lüüa, ilma et ta ise pihta saaks. Nagu ma ütlesin, usun, et ta suudab ühe neist alistada, aga kui ta läheb kokku Vitaliga, on see kindlasti raskem ülesanne.»

Lewis meenutas ka Haye matši Venemaa hiiglase Valujevi vastu ning tunnistas, et Haye avaldas talle muljet. «Ta poksis mehega, kes on temast nii pikem kui ka raskem ja kes on ausalt öeldes veidrik,» arutles Lewis. «Aga David näitas, kui tark poksija ta on ja pööras oma puudused enda kasuks.»

Haye pidi tänavu suvel Vitali Klitškoga poksima, siis aga vastane vahetus ning inglane pidi poksima Vladimir Klitškoga, kuid 17 päeva enne matši Haye loobus seljavigastuse tõttu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles