Ametlik kinnitus - sulgpallur Raul Must läheb olümpiale

Oliver Lomp
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Raul Must.
Raul Must. Foto: Margus Ansu.
Eesti Sulgpalliliit sai Euroopa alaliidu kaudu ametliku kinnituse, et meie meeste esinumber Raul Must pääseb samuti Pekingi olümpiamängudele.

Must oli pikka aega teise varumehe staatuses. Eesti alaliit esitas koos Euroopa katusorganisatsiooniga maailma sulgpalliliidule protesti, et wild-card on antud maailma teises sajas asuvale Sambia mängijale. Olümpiale kvalifitseerumise reeglistiku kohaselt peavad ka vabapääsme saajad mahtuma saja parema sekka. Protest rahuldati ja Mustast sai esimene varu, vahendab Eesti Sulgpalli Liit.

Järgnevalt loobus olümpiast rootslane Magnus Sahlberg, pärast seda oligi Musta koht kindel. Olümpianimekirja koostamise protsess pole lõppenud, mõni järgminegi varumees võib veel koha saada. Teatavasti esindab Eesti sulgpalli Pekingis ka meie naiste esireket Kati Tolmoff.

Sel nädalal osales Must 15 000 dollarilise auhinnafondiga turniiril Peterburi lähistel Gatšinas, kus jäi jagama 5. kohta. Täna hommikul peetud veerandfinaalis kaotas ta endast maailma edetabelis paarkümmend kohta eespool asuvale ukrainlasele Vladislav Družtšenkole 22:24, 16:21. Tuleb arvestada, et Must käis alles kuu aega tagasi põlveoperatsioonil ja esmane eesmärk oli võistlustunnetus tagasi saada. Treeningutesse jäi vahepeal tühimik, lõikuse-eelsest vormist on asi kaugel.

Must teenis maailma edetabelisse 2200 punkti, mis tähendab karjääri suurimat summat. Tuleva nädala edetabelis peaks ta sellega tõusma elu kõrgeimale kohale, 80 parema sekka (praegu asub 84. kohal).

 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles