Käega mänginud Henry: mina pole kohtunik

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Videokordusest on selgelt näha, et Thierry Henry mängis selles olukorras palli käega, kuid kohtunik olukorda ei näinud ning seega mäng jätkus.
Videokordusest on selgelt näha, et Thierry Henry mängis selles olukorras palli käega, kuid kohtunik olukorda ei näinud ning seega mäng jätkus. Foto: AFP / Scanpix

Eilses kohtumises Iirimaa vastu vahetult enne viigiväravat käega mänginud Prantsusmaa jalgpallikoondislane Thierry Henry arvates pole tema milleski süüdi, kuna ta pole kohtunik. Henry sõnul on tal lihtsalt hea meel, et Prantsusmaa 2010. aasta MM-valikturniirile jõudis.

Avakohtumise võõrsil 1:0 võitnud Prantsusmaa jäi eile kodus esimesel poolajal kaotusseisu, kui iirlane Robbie Keane 33. minutil värava lõi. Kuna kokkuvõttes oli seis 1:1, läks mäng lisaajale.

103. minutil lõi William Gallas palli Iirimaa väravasse ja viis Prantsusmaa finaalturniirile. Paljude arvates poleks aga pidanud seda väravat lugema, kuna Gallas’ sai söödu koondise kaptenilt Henry’lt, kes aga mängis palli koguni kaks korda käega.

Usutluses Eurospordile jäi aga Henry endale kindlaks ja väitis, et patune on kohtunik, mitte tema.

«Jah, see on tõsi,» tõdes Henry, et Gallas’ värav oli vastuoluline. «Aga mis tehtud, see tehtud. Ma tunnistan: mängisin käega. Aga kohtunik ei näinud seda.»

Kui Eurospordi reporter teatas Henryle, et iirlased ning kindlasti ka paljud teised arvavad, et Prantsusmaa pääses finaalturniirile tänu pettusele, vastas Henry: «Mina ei ole kohtunik. Pall puutus mu kätt. Ma olen ju aus, tunnistan, et mängisin käega.»

«Sebastien Squillaci võitles kahe mängijaga, pall tuli ja puutus mu kätt. Ja ma mängisin edasi. Ning kohtunik luges värava ära,» lisas Henry.

Kas seesugune segadus vähendab Henry rõõmu finaalturniirile jõudmise üle? «Oleme kaks aastat kannatanud, meil oli probleeme fännide ja meediaga,» vastas Henry. «Muidugi olnuks parem teistmoodi MMile jõuda, aga ma kordan uuesti: mina pole kohtunik.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles