Välismaise sponsori saanud Eesti kiiruisutajad murravad vaikselt esile

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti kiiruisutajad eesotsas Mart Markusega said tänu rahvusvahelisele toetajale uued võistlusvormid.
Eesti kiiruisutajad eesotsas Mart Markusega said tänu rahvusvahelisele toetajale uued võistlusvormid. Foto: Mihkel Maripuu

Pärast olümpiavõitja Ants Antsonit pole sõnu «Eesti» ja «kiiruisutamine» ühes lauses just väga tihti kuulda saanud.

Vahepeal tundus lausa, et kiir­uisutamine on Maarjamaal sootuks välja surnud. Tegelikkus on aga sootuks vastupidine – kiiruisutajad tõstavad üha jõulisemalt pead. Nüüd on neil ka välismaine toetaja.



Adaveres omal algatusel kiir­uisutajaid treenima hakanud Väino Treimani õpilased on  aasta-aastalt üha paremasse vormi jõudnud ning võtnud enda nimele pea kõik Eesti rekordid.



«Mart Markus võistleb veel juunioride seas, tema käes on juba kolm Eesti rekordit. Aja küsimus, et saame kõik rekordid enda nimele,» arutles Treiman. «Paraku pole see näitaja. Pole päris see, mida Antson tegi 1964. aastal… Teisest küljest, Antson oli olümpiavõitja ja tema tulemuse ülelöömine pole siiski mitte midagi.»



Eile allkirjastas Eesti Uisuliit sponsorlepingu Hollandi firma Sport Navigatoriga, mis sponsoreerib 29 riigi sportlasi. Sport Navigator varustab Eesti kiiruisutamise koondist nii sellel kui ka järgmisel hooajal.



«Eelkõige tähendab see seda, et kui lähme välismaale sõitma, ei pea häbenema, et oleme nagu kaltsupuntrad,» muigas Treiman. «Lisaks annab see innustust, et saime rahvusvahelised toetajad, see paneb kindlasti rohkem pingutama.»



Sport Navigatori esindaja Marnix Wieberdinki sõnul eestlastele suuri pingeid peale ei panda. «Tean, et teil on sel alal oma ajalugu, ehk on see leping abiks uue ajastu alustamisel,» sõnas ta.



«Me ei hooli tulemustest, vaid sellest, et kiiruisutamine Eestis elu sisse saab. Ja ootame teilt vaid üht – ärge kunagi alla andke.»



Seni edukaim koondislane 19-aastane Markus loodab tänavuste tulemuste abil järgmiseks hooajaks end täiskasvanute sekka murda. «Kevadel tahaksin juunioride MMil Moskvas hästi esineda ja tulemused uuele tasemele viia, et järgmisel aastal täiskasvanute MK-etappidele pääseda,» avaldas ta.



Peale Markuse kuuluvad koondisesse veel Saskia Alusalu, Marleen Sarap, Mariin Sarap, Risto Liiv, Aleks Luik ning Marten Liiv. Täna sõidavad Markus, Alusalu ja Marleen Sarap koos treeneriga Hollandisse Gröningeni, kus peetakse ISU juunioride GP-etapp.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles