Iirimaa justiitsminister nõudis kordusmatši, kuid FIFA keeldus

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Iirimaa justiitsminister Dermot Ahern.
Iirimaa justiitsminister Dermot Ahern. Foto: PA Wire Press / SCANPIX

Rahvusvaheline Jalgpalli Liit (FIFA) välistas võimaluse, et Prantsusmaa ja Iirimaa jalgpallikoondiste eilne maailmameistrivõistluste väljalangemismäng uuesti peetaks.

Iirimaa justiitsminister Dermot Ahern ja Iirimaa jalgpallikoondise abitreener Liam Brady avaldasid täna hommikul arvamust, et kõige õigem lahendus tekkinud skandaalile oleks, kui koondised uuesti omavahel mängiks, kirjutab The Guardian.

Nimelt mängis Prantsusmaa koondise kapten Thierry Henry eile vahetult enne prantslaste viigiväravat kaks korda käega, kuid kohtunik seda ei näinud ja värav luges ning Prantsusmaa võitis kahe mängu kokkuvõttes 2:1 ja pääses tuleva aasta MM-finaalturniirile.

FIFA esindaja sõnul pole aga mingit võimalust, et matš uuesti peetaks, viidates reeglitele, kus seisab, et kohtuniku mängu ajal tehtud otsused on lõplikud.

Iiri justiitsminister Ahern oli eilses tulemuses äärmiselt pettunud. «Miljonid inimesed üle kogu maailma nägid, et see oli täiesti jultunud tegutsemine, Henry mängis kaks korda käega,» pahandas Ahern. «Lisaks jäeti tähelepanuta, et kaks meest olid suluseisus. Me nõuame kordusmatši.»

«Ilmselt meie soovi siiski ei täideta, kuna oleme jalgpallimaailmas niivõrd väike riik,» lisas Ahern.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles