Evra: peaksime Henry’le hoopis ausamba püstitama

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Patrice Evra
Patrice Evra Foto: EMPICS Sport / SCANPIX

Prantsusmaa jalgpallikoondislane Patrice Evra kaitses kriitikatule alla sattunud koondise kaptenit Thierry Henry’d ning avaldas, et tema arvates peaksid prantslased kritiseerimise asemel Henry’le hoopis ausamba püstitama.

Nimelt mängis Henry kolmapäeval 2010. aasta maailmameistrivõistluste väljalangemismängus Iirimaa vastu vahetult enne prantslaste viigiväravat kaks korda käega, kuid kohtunik seda ei näinud ja värav luges ning Prantsusmaa võitis kahe mängu kokkuvõttes 2:1 ja pääses tuleva aasta MM-finaalturniirile, vahendab Eurosport.

Henry aga sattus seetõttu kriitikatule alla ning teda süüdistatakse petmises. Barcelona ründaja käitumine pahandas ka Prantsusmaa publikut ning endisi koondislasi, nende hulgas Bixente Lizarazu’d ja Emmanuel Petit’d.

Klubijalgpalli Manchester Unitedis mängiv Evra aga asus Henry poolele. «Peaksime talle ausamba püstitama,» rääkis Evra intervjuus ajalehele L’Equipe. «See, et maailma press teda mustab, pole mingi probleem. Aga see, et seda tehakse ka Prantsusmaal, pole ilus ja see peab lõppema. Kui Henry oleks läinud kohtuniku juurde ja palunud tal väravat mitte lugeda ning kui me lõpuks kaotanud oleks, räägiksid inimesed tema egost.»

«Ausalt öeldes, kui ta oleks seda teinud, oleksin talle öelnud, et ta reetis meid,» jätkas Evra. «Käega mängimine oli instinkt. Need, kes räägivad, et ta pidanuks kohtuniku juurde minema, on silmakirjalikud. Me pääsesime Lõuna-Aafrikasse ja see on ainus, mis loeb.»

Evra lisas, et jalgpallis tuleb tihtipeale ebaõiglust ette. «Henry ei vääri seda, jätke ta rahule,» pahandas Evra. «Kes eksis? Kohtunik.»

 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles