Kulturismimaailm ootab totaalse muutumise teinud Aderi B-proovi

Oliver Lomp
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kulturismiseltskonnas imestati Argo Aderi musklite totaalse muutumise üle.
Kulturismiseltskonnas imestati Argo Aderi musklite totaalse muutumise üle. Foto: Helin Loik / Presshouse

Kui nädalavahetusel levisid jutud, et üks meestest, kes dopinguproovi andis – Ader ja Ott Kiivikas – põrus, siis õige pea selgus, et võistlusel 11. korda Eesti meistriks kroonitud Kiivikas on süüst prii. Et Kiivikase näitajad on korras, sai mees ise teada üsna pea pärast etteastet.


«Tõsi, jutt käib Argo Aderist,» kinnitas Kiivikas. «Ei saa maha salata, et minu proov oli puhas.»



Kuigi kolleeg on põrunud, ei soovinud Kiivikas sündmustest ette rutata. Ta ootaks enne ära B-proovi ning oleks alles siis valmis andma vastavasisulisi kommentaare.



«On varemgi räägitud, et keegi on vahele jäänud, kuid tegelikult on B-proov korrektseks osutunud,» ütles Kiivikas, kelle sõnul peaks lõplik tulemus selguma lähipäevil. «B-proovide selgumisel saab ka täpsemalt kommenteerida.»



Varemgi korduvalt enda puhtust kuulutanud Kiivikas ei osanud öelda, kui suureks löögiks tuntud Aderi võimalik vahelejäämine kulturismimaailmale oleks. Õigemini ei tahtnud ta seda veel teha. «Praegusel hetkel poleks õige selle üle spekuleerida,» arvas Kiivikas.



Postimehele teadaolevalt rääkisid oktoobris paljud asjaosalised, et Ader on teinud lihasmassis tohutu arengu, ja väidetavalt isegi vihjati, et võiks dopinguproovi tulemused ära oodata.



Kulturist Imre Vähi suhtlusportaali Orkut kontol on pilt 30. augustist, mille peal ka Ader. Pilti kommenteerinud inimesed avaldasid juba siis imestust, millise totaalse muutumise Ader on väga lühikese ajaga läbi teinud.



Lisaks sportlaskarjäärile töötab Ader spordiklubi Sparta peatreenerina, kus tema erialadeks on jõusaal ja bodypump. Ader on tuttav nimi ka spordikaugetele inimestele, kuna osales möödunud hooajal menusaates «Tantsud tähtedega», kus tema partneriks oli võistlustantsija Helena Liiv. Selle aasta alguses hakkas mees Erki Noole asemel juhtima tervisesaadet «Retseptita».



Aderit ennast ei õnnestunud Postimehel nädalavahetusel tabada – telefon kutsus, kuid keegi ei vastanud. B-proovi tulemus peaks selguma alanud nädala esimestel päevadel. 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles