Täna valitakse Euroopa parim mängija

Oliver Lomp
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Brasiilia jalgpallitäht Kakà.
Brasiilia jalgpallitäht Kakà. Foto: Karli Saul

Jalgpalliajakirja France Football ringküsitlusel selgus kümme finalisti, kelle seast täna valitakse tänavune Euroopa Kuldpalli laureaat.

Mullu pärjati tiitliga portugallast Cristiano Ronaldot, kes on ka tänavu 10 tugevaima seas.

Postimees teeb siinkohal lühitutvustuse nominentidest:

Didier Drogba (Chelsea, Elevandiluurannik) – Kui eelmise hooaja lõpus hakkas vägisi tunduma, et Nicolas Anelka on tõusnud Chelsea esiründajaks, siis selle hooaja alguses on Drogba olnud peatamatu. Tõrvatilk meepotis on Drogba jaoks mullune Meistrite liiga poolfinaal, kui Drogba ebakorrektseid otsuseid teinud kohtunikku ähvardas. Tõenäoliselt Drogba kolme parema hulka ei pääse.

Samuel Eto'o (Barcelona/Inter, Kamerun) – Tänavu Barcelonast Milano Interi ridadesse siirdunud Eto’o on ka uues klubis kenasti kohanenud. Kamerunlase klubivahetus pakkus suvel palju kõneainet, kuna poldud kindel, kas katalaanid teevad õige otsuse, kui vahetavad Eto’o Zlatan Ibrahimovichi vastu. Kamerunlast esimese kolme sekka ilmselt ei valita.

Steven Gerrard (Liverpool, Inglismaa) – Liverpooli tõeline liider on sel hooajal vaevlenud vigastuste küüsis ning Liverpool on seetõttu Inglismaa liigat kesiselt alustanud. Lisaks langeti Meistrite liiga alagrupis. Esimese kolme sekka Gerrardil asja pole.

Zlatan Ibrahimovic (Inter/Barcelona, Rootsi) – Kuigi paljud kahtlesid, kas Ibrahimovich suudab Eto’o kingadesse astuda, on bosnia juurtega rootslane katalaanide juures end edukalt sisse seadnud. Mis saaks tähtsam olla, kui igipõlise rivaali Madridi Reali vastu löödud võiduvärav. Kolme sekka rootslasel siiski asja ei ole.

Andres Iniesta (Barcelona, Hispaania) – Barcelona keskvälja lahutamatu osa. Barcelona peab suuresti tänama just Iniestat Meistrite liiga võidu eest, kuna tema 88. minuti tabamus poolfinaalis Chelsea vastu tagas pääsu lõppvaatusele. Iniesta võib saada kolme parema sekka valituks.

Kaka (AC Milan/Real, Brasiilia) – Suvel AC Milanist Reali siirdunud Kaka pole Hispaanias enda mängu veel korralikult tööle saanud. Kuna ka eelmisel hooajal Milaniga midagi erilist korda ei saadetud, siis Kaka favoriitide hulka kindlasti ei kuulu.

Lionel Messi (Barcelona, Argentina) – Messi on auhinnale peafavoriit. Kuigi käimasolev hooaeg pole nii hiilgavalt alanud, oli eelmine lihtsalt suurepärane. Kõige krooniks lõi Messi Meistrite liiga finaalis Manchester Unitedi vastu Barcelona teise, võidu kindlustanud värava.

Cristiano Ronaldo (Manchester United/Real, Portugal) – Eelmine hooaeg Manchesteri meeskonna ridades polnud nii särav, kui tunamullune. Suvel Reali siirdunud Ronaldo alustas Hispaanias küll fantastiliselt, lüües pea igas mängus värava, kuid siis hakkasid segama erinevad vigstused. Ronaldo valitakse tõenäoliselt kolme parema sekka.

Wayne Rooney (Manchester United, Inglismaa) – Ronaldo lahkumisega on muidu ka kaitses kõvasti rabanud Rooney põhiülesandeks Unitedis kujunenud väravalöömine, kuid seni pole ta sellega nii hästi nagu tema Portugali kolleeg hakkama saanud. Rooneyl asja kolme parema sekka ei ole.

Xavi (Barcelona, Hispaania) – Barcelonat ei kujutaks ilma Xavita ette. Just tema kaudu käivad pea kõik katalaanide rünnakud ja olgem ausad: Xavile pole söödutäpsuse osas maailmas vastast. Võimalik, et üllatab ja napsab Messi eest tiitli, kuid pigem piirdub kas teise või kolmanda kohaga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles